8.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

SRBIJA: Drugi policijski čas je politički eksperiment svetske COVID vlade

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Srbija pokusni kunić svetskog poretka

Bivša Jugoslavija a pogotovo Srbija, određeni su od strane centara moći kao labaratorija za tretiranje novih instrumenata socio-političke kontrole. Mehanizmi se testiraju u Srbiji sa namerom da se primene na ceo svet, a uveđenje drugog policijskog časa u ovoj balkanskoj zemlji možda neće biti drugačije u ovom smislu, jer se sprovodi u svrhu eksperimentiranja kako će globalna populacija reagovati na scenarijo obimnog zataškavanja širom sveta usled strahovanja od drugog talasa COVID-19 kasnije ove godine.

Drugi policijski čas = Spontane demonstracije

- Advertisement -

U Beogradu je došlo do izbijanja spontanih protesta u utorak uveče, nakon što je predsednik Vučić izjavio da će se u grad ovog vikenda uvesti drugi policijski čas, pre nego što će možda u narednoj budućnosti ponovo uspostaviti ovaj režim širom zemlje. Mnogi su bili besni jer su prihvatili relativno slučajni odgovor svoje vlade na ovu epidemiološku krizu kojom je država stanovništvu ponudila razumne smernice, ali ih do sada nije primenjivala kako bi omogućila ljudima da sami odlučuju za najbolji način delovanja i posledično snose odgovornost za svoj izbor.

Taj model je sada ukinula ista vlada koja je ranije ljudima govorila da ne postoji ozbiljan rizik od drugog talasa COVID-19 pred parlamentarnim izborima prošlog meseca koji su suštinski pretvorili Srbiju u jednostranačku državu za sve namere i svrhe.

alt="Srbija"

Politizovanje pandemije

Dovoljno je očigledno da se sve veći broj slučajeva virusa u zemlji pripisuje vlastima koje ovu krizu ne shvataju dovoljno ozbiljno ponovnim otvaranjem i odbijanjem odlaganja izbora kao što su neki ranije zahtevali.

Alt="Socio-politički"
- Advertisement -

To mnoge ljude čini još besnijim jer su kažnjeni zbog samoinicijativne odluke koju je država donela koja je sama sebi pomogla da osvoji ogromnu većinu glasova pre samo nekoliko nedelja. Ni ovde, ni tamo nije li COVID-19 zaista tako smrtonosan za većinu stanovništva. U ovom konkretnom slučaju, čini se da je zaključavanje prvi put ukinuto kako bi se narod oduševio vladajućom strankom i kako bi se dobila pobeda na kasnije održanim izborima, koji bi se sada mogli zloupotrebiti u geopolitičke svrhe.

Konkretno, postoji raširena sumnja da predsednik Vučić planira da proda pravni poredak Srbije za istorijsku kolevku svoje civilizacije, Kosovo i Metohiju okupiranu od strane NATO-a. Sada, kada je potpuna kontrola njegove stranke nad državom „demokratski legitimisana“, patriotski glasači strahuju da će to iskoristiti kao prikrivanje za tvrdnju da ima „narodni mandat“ da „reši“ to pitanje na „pragmatičnim“ način.

alt="brutalnost"

Ova linija razmišljanja takođe navodi nekoga da posumnja u to da bi skandalozno drugo zatvaranje možda čak i odvratilo pažnju za preusmeravanje širokog besa iz ovog scenarija i preusmerilo ga umesto Kosova, na COVID-19, ili čak eventualno portretiralo one koji izađu da protestuju protiv bilo kog narednog „napretka“ „koji na ovom frontu čini“ pod uticajem ultranacionalističkih snaga „i“ ugrožavanjem života svih „s obzirom na navodno ozbiljnu epidemiološku situaciju u zemlji.

Srbija socio-politički labaratorija

Te su teorije dovoljno verodostojne da ih nijedan objektivni posmatrač ne bi odbacio direktno, ali možda će iza odluke vlade stajati još jedna zlobnija motivacija, ona koja nema nikakve veze sa unutrašnjim poslovima. Umesto toga, možda bi to moglo biti posledica želje evropskog lifilskog lidera da ponovi istorijsku patnju svog naroda tako što će ih ponovo pretvoriti u zamorce kako bi ukazao naklonost svojim zapadnim saveznicima.

U prošlosti su bivša Jugoslavija, a posebno njena srpska jezgra, bili zloupotrebljeni iz inostranstva zbog testiranja novih instrumenata društveno-političke kontrole pre „usavršavanja“ i naknadnog izvoza u ostatak sveta. To je počelo osamdesetih godina prošlog veka kada je Jugoslavija postala porobljena među međunarodnim kreditorima, što je dovelo do njenog sprovođenja politike štednje koja je na kraju prouzrkovala njen krvavi kolaps. Zatim je usledila „humanitarna intervencija“ koju je vodio NATO 1999. godine, obojena revolucija 2000. i ilegalna secesija Kosova.

Iz Srbije u ostatak sveta

Svi ovi modeli kasnije su izvezeni u ostatak sveta do tačke u kojoj su sada sveprisutni. Sada se uzima toliko zdravo za gotovo da međunarodni dug mogu naoružati strani poverioci da su SAD čak licemerno prebacili loptu da Kina navodno sprovodi ovu strategiju. Spoljno samouništenja Jugoslavije po etno-regionalnim linijama ostavilo je takav utisak na svet da se replikacija ovog procesa na drugim mestima u narodu naziva „balkanizacija“.

alt="Kazne"

Takozvane „humanitarne intervencije“ takođe su uništile bivšu Jamahiriju iz Libije. Revolucije u boji danas su toliko uobičajene da čak i same SAD trpe posljedicu socijalno-političke tehnologije koju je prvi testirao protiv bivšeg predsednika Miloševića. I ne samo to, već sirijski Kurdi i mnoge druge etno-regionalne manjine u različitim zemljama sa identitetom željno ponavljaju kosovski scenario.

Pojašnjenje / odricanje od ogovornosti

Zbog toga uopšte nije „zaverenički“ pitati se da li je drugo blokiranje Srbije ništa drugo do društveno-politički eksperiment testiranja kako će globalna populacija reagovati na scenarijo drugog veliko obustavljanja svetaa, zbog straha od straha drugog talasa COVID-19 ove godine. Mnogi prosečni ljudi se plaše onoga što je autor prethodno opisao kao „COVID svetski poredak“ distopijskog totalitarizma koji je prisiljen na planetu pod izgovorom da zadrži ovu zarazu.

alt="Svet"

Da budemo jasni, COVID-19 je stvaran, smrtonosan je za pojedine članove stanovništva i smatra se veoma zaraznim, ali ne postoji „globalna zavera“ koja uključuje koordinaciju između suparnika iz mržnje, kao što su Iran / Sirija / Hezbollah vs „Izrael“, na primer, verovatnije je da pojedini politički akteri na državnom nivou samostalno eksploatišu situaciju upravo onako kako bi se očekivalo kada bi svojim psihološkim reakcijama manipulisali strahom od COVID-19.

COVID svestski poredak dolazi u Srbiju

Srpski narod je već pretrpeo više nego bilo koji drugi ekonomski razvijeni narod u novijoj istoriji imajući u vidu nekoliko genocida (serbocida) koje su preživeli samo tokom poslednjeg veka, da ne kažem ništa o psihološkom šoku koji su doživeli od raspada Jugoslavije 1991. godine do današnja stalna okupacija NATO-a njihovom civilizacijskom kolevkom Kosovo.

Uz dužno poštovanje prema njima, oni su savršeni zamorčići za testiranje kako će već traumatizovana populacija reagovati na to da im se dragocene slobode odjednom odvoje od njih po drugi put u jednoj godini. Ako to pasivno prihvataju bez prevelikog otpora, onda je sasvim sigurno da će mnogo manje žrtve podneti oni koji nisu doživeli nigde u blizini strahote koje su imali Srbi, slediti njihovo viđenje situacije. Međutim, ako se oni aktivno odupru na sve moguće načine, onda bi drugo globalno zaključavanje moglo biti odloženo.

To verovatno neće biti otkazano iako bi zapadni pokrovitelji Vlade Srbije onda požurili da pomognu u „savetovanju“ svoje marionete o „najboljem“ putu da „usavrše“ „prave“ metode kontrole stanovništva kako bi napravili drugo globalno zaključavanje, što se može desiti u bliskoj budućnosti.

To ne znači da je ovaj scenario neizbežan, već samo što se čini da je on verovatniji u svetlu uvida koji je podeljen u ovoj analizi, zbog čega nije preterivanje reći da je budućnost o slobodi zapadnog sveta moglo odlučiti u ovoj naizgled nejasnoj balkanskoj zemlji. To ne znači da je svaka epidemiološki kriza povezana sa državnom politikom bilo gde u svetu i da je namenjena oduzimanju sloboda ljudi, već upravo one vlade koje nameravaju da iskoriste situaciju u tu svrhu tokom drugog talasa COVID-19.

Završne misli

Drugo zatvaranje u Srbiji je intimna studija slučaja kako stanovništvo reaguje na to da su im nedavno stečene slobode posle zatvaranja neočekivano suspendovane po drugi put u jednoj godini nakon što je njihova vlast pogoršala epidemiološku situaciju u zemlji iz sopstvenih zainteresovanih političkih razloga.

Odgovor srpskog naroda – bilo pasivno prihvatanje ili aktivni otpor – u velikoj meri će odrediti da li druge zemlje slede po sopstvenom zahtevu i nameću zaključavanja copicat-a u narednoj budućnosti nakon straha od drugog talasa COVID-19 kasnije ove godine.

Neki mogu imati nevine namere da spasu živote, dok drugi mogu imati gadnije motive vezane za nametanje distopijskog totalitarizma svetskog poretka COVID njihovoj zarobljeničkoj populaciji, ali u oba slučaja će se situacija nadgledati kako bi videli kako srpski narod reaguje pre nego što donesu sopstvene odluke u tom pogledu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti