SRBIJA DOMAĆIN EVROLIGE I EVROKUPA? Ova dva grada su u konkurenciji!

Obavezno pročitajte

Zamenik gradonačelnika Beograda istakao da su i glavni grad Srbije i Novi Sad spremni da budu domaćini Evrolige i Evrokupa.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je da se Srbija kandidovala za organizaciju finiša sezone u dva evropska košarkaška takmičenja.

,,Tačno je da sam uputio pismo kandidature Evroligi u ime Beograda. O detaljima naše ponude ne mogu da govorim jer je to poslovna tajna. Takmičimo se sa nekoliko evropskih prestonica koje su bogatije od nas“, rekao je Vesić.

On je istakao da veruje da ne postoji bolje i sigurnije mesto u Evropi za organizaciju ovakvog takmičenja od Beograda.

,,Ako se izuzmu fudbalska takmičenja, završnica Evrolige biće najveći sportski događaj u svetu ove godine. Ipak, na izbor grada domaćina, uticaće mnogo faktora koji su uslovljeni epidemijom virusa COVID-19. Mi ćemo se boriti i učiniti sve što možemo da Beograd bude izabran“, obrazložio je Vesić.

On je dodao da je u pismu prvom čoveku Evrolige Ðordiju Bartomeuu izrazio zainteresovanost Beograda da organuzuje i završni turnir Evrokupa.

„Kako je završni turnir Evrokupa planiran u isto vreme sa završnicom Evrolige, u dogovoru sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, istakao sam da je Novi Sad zainteresovan da organizuje taj turnir.“

Beograd je, prema nezvaničnim informacijama, u najužem krugu kandidata za organizaciju završnice Evrolige zajedno sa još nekoliko evropskih gradova među kojima su Berlin, Atina, Vilnjus i Kaunas.

alt=Srbija

Bertomeu razmatra mogućnost da organizuje završnicu Evrolige u periodu od 4. do 26. jula u jednom od evropskih gradova.

U istom gradu našle bi se sve ekipe koje igraju Evroligu, odigrale sve preostale utakmice u dve dvorane, a potom bi na završnom turniru bio određen pobednik ovog takmičenja.

Ekipe će boraviti u gradu u kojem se bude igrala završnica 15 dana ranije na pripremama i karantinu. Utakmice bi se igrale bez publike, a očekuje se da bi u Beogradu, ako glavni grad Srbije dobije ovu organizaciju, u ovom periodu boravilo između tri i četiri hiljade ljudi.

Vesić je podsetio Bertomeua na 2018. kada je Beograd sa velikim uspehom organizovao završni turnir Evrolige i istakao je da Beograd za ovu kandidaturu ima podršku Vlade Republike Srbije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu