SRBIJA 21: Uskoro odluka o izborima

Obavezno pročitajte

Oko 70 predstavnika različitih grupa građana iz cele Srbije, nekadašnji funkcioneri DS, LDP, URS, SDS poručili su danas, na okruglom stolu organizacije “Srbija 21” u Beogradu, da su spremni da se bore i izađu na izbore, a odluka o izlasku na izbore biće doneta uskoro.

„Opredeljenje ljudi koji su danas bili je jasno – oni žele da učestvuju na lokalnim izborima i mislim da ćemo to imati u vidu kada budemo donosili odluku o narednim koracima“, rekao je predstavnik organizacije Srbija 21 Nenad Konstantinović novinarima, na pitanje da li će ta organizacija učestvovati na izborima.

- Advertisement -

Narodni poslanik Marko Djurišić primetio je da pojedini političari traže od građana da se bore u njihovo ime, a da oni budu iza njih, što je, kako kaže, kukavički.

“Ako se bavimo politikom mi treba da podnesemo najveći teret. Danas se građanima nudi odustajanje i traži se da podnesu udarac režima, a to je neodgovorno. Vidim kod vas veliku želju da se borite, da ne odustajete od političkih ideja i verujem da ćemo u ovoj našoj borbi uspeti, bez obzira što promena režima ne izgleda izvesna i da će lako da se desi, ali ako budemo pametni, vredni, odlučni, mislim da imamo šansu”, rekao je Djurišić.

Konstantinović je najavio da će nastaviti da okupljaju udruženja građana i odbore raznih političkih stranaka, sa kojima će dalje razgovarati, a naredne sedmice razgovaraće, kaže, i sa predstavnicima gradova i opština.

Na današnjem sastanku u beogradskom Sava centru, kaže, upućena poruka da predstavnici građana koji su za evropsku i demokratsku Srbiju ne žele da se povuku pred SNS-om i onim snagama koje zemlju vode u suprotnom pravcu.

On je naveo i da je šteta što i druge organizacije kada su donosile drugačije odluke nisu vodile debatu, već su, kaže, gledale samo interes centrala stranaka i vrha političke partije.

Svi predstavnici iz lokalnih sredina koji su se danas obratili poručili su da su za izlazak na izbore i da žele da se bore u svojim opštinama i gradovima.

Skupu su prisustvovali i nekadašnji funkcioneri LDP Bojan Djurić, Ivan Andrić, Bojan Djurić.

Na pitanje zbog čega danas nisu bili prisutni poslanici DS-a, koji su bili tu prilikom potpisivanja Deklaracije o evropskoj Srbiji, Konstantinović je precizirao da su danas bili samo predstavnici gradova i opština.

Sourcetanjug

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu