SRBI ZAGLAVLJENI NA FRANCUSKOM AERODROMU ISČEKUJU SREĆAN RASPLET:Očajni hteli štrajk glađu; Trudnica među njima

Obavezno pročitajte

Između 150 i 200 srpskih državljana, nakon zatvaranja granica i otkazivanja svih letova ostali su zarobljeni na francuskom aerodromu „Šarl de Gol“,jer nije bilo mesta da se ukrcaju na avion koji je vlada Srbije poslala po srpske studente i državljane u Francusku i Holandiju pre tri dana.

-Do 12 časova čekamo odgovor i nakon toga počinjemo štrajk glađu-počinje razgovor sa redakcijom, Naše Borbe, (S.P.), jedan od srpskih državljana koji su zarobljeni na francuskom aerodromu.

- Advertisement -

Između 150 i 200 ljudi, a među njima i jedna trudnica, čekaju već ćetri dana na pomoć vlade Republike Srbije, a nikakve konkretne informacije nema, iako su komšije Hrvati već transportovali svoje građane, a Crna Gora planira da to uradi danas oko četri.

Za Našu Borbu ovu informaciju je potvrdio i (S.P.) i istako kako je Doratea zvala ambasadu i urgirala i da su je oni prihvatili kao svoju.

-Nas 65 je uspelo da se smesti u smeštaj, a preko 80 ljudi je noć provelo u među zoni, imamo i trudnicu, ali je izolovana u posebnoj prostoriji-kaže (S.P.)

-Na aerodromu smo i još uvek nemamo pouzdane informacije šta će se desiti, sa nama je trudnica, a ima nas sad već i 200, osim policije nema nikakvog osoblja, nema lekara ni medicinskih tehničara. Ovo je velika sramota naše države, samo ću to reći- priča za Našu Borbu, (M.J.), zarobljeni putnik na aerodromu „Šarl de Gol“ i ističe kako su svi neizmerno zahvalni navijačima Partizana, Grobarima, jer bez njih ne bi imali hranu, koju im ovi svakodnevno šalju, ali i firmi „Goran Prevoz“, koji istu donosi do arodroma.

Kako su nešto pre 12 časova na aerodrom, pristigli i Crnogorci po koje država šalje avion oko četri, napaćenim Srbima nije ostalo ništa drugo nego da otpočnu štrajk glađu.

Na video snimku koji su poslali redakciji „Naše Borbe“ okupljeni oko jednog čoveka poslali su su poruku i mi vam je prenosimo u celosti:

„Dogovor je bio da u 12 časova počnemo da štrajkujemo glađu, dali smo im 15 akademskih minuta fore, da nam jave, nisu nam javili. Zahvaljujemo im, počinjemo sa štrajkom glađu, jednostavno ne znam više šta da kažem ni koga da zamolimo da nas puste u našu zemlju.“

Kontaktirali smo i Er Srbiju kako bi dobili dodatne informacije da li je uopšte planiran let do Pariza kako bi se naši državljani vratili kući.

– Ne znamo mi ništa u ovoj situaciji samo iznajmljujemo avione vladi Srbije, sve informacije ima ambasada u Francuskoj-rekla nam je službenica Er Srbije.

Drama sa srećnim rasletom?

Horor koji su namučeni putnici preživeli i četri dana neizvesnosti i patnje se napokon privodi kraju.

Negde oko 13 časova, službenica aerodroma, kako su putnici rekli im je saopštila da će Srbija ipak poslati dva aviona, kako je javljeno iz ambasade, oko 19.30 je planirano uzletanje.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

IGRA JE GOTOVA! BORELJ I ESKOBAR DEMANTOVALI VUČIĆA: Sporazum o Kosovu je OBAVEZUJUĆI i BEZ njegovog POTPISA!

Nije prošlo ni 24 sata od sastanka u Ohridu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušao je da ubedi javnost...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: