22 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

SRBI I RUSI BRAĆA ZAUVEK: „Besmrtni puk“ u Beogradu i Banjaluci povodom Dana pobede! Svetu je poslata poruka uz koga je SRBIJA!(VIDEO, FOTO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Povodom 77. godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu manifestacija „Besmrtni puk“ održava se širom Srbije – u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici i Kragujevcu. A šetnja će se održati i u Republici Srpskoj, Banjaluci i Trebinju. Manifestacija „Besmrtni puk“ prvi put je organizovana u Rusiji 2011. godina, kada je ulicama grada Tomska marširalo 5.000 ljudi noseći slike predaka stradalih u Otadžbinskom ratu.

11:38

Maršom „Besmrtnog puka“ u Banjaluci je počelo obeležavanje 9. maja – Dana pobede nad fašizmom.

- Advertisement -

11:34

Na Groblju oslobodilaca Beograda položeni su venci i cveće u okviru Spomen-kompleksa na Spomenik oslobodiocima Beograda. Takođe, venac je položen i na Spomenik Crvenoarmejcu.

11:16

Učesnici „Besmrtnog puka“ podigli su slovo „Z“, simbol specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini, i figuru od kartona Vladimira Putina.

besmrtni puk
- Advertisement -

10:57

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko na čelu kolone „Besmrtnog puka“ u Beogradu

Povodom 77. godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu manifestacija „Besmrtni puk“ održava se širom Srbije – u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici i Kragujevcu. A šetnja će se održati i u Republici Srpskoj, Banjaluci i Trebinju

10:31

Učesnici Besmrtnog puka pevaju „Kaćušu“ i „Tamo daleko“.

10:31

Besmrtni puk je krenuo ka Groblju oslobodilaca Beograda.

10:22

Prisutan je i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

10:19 09.05.2022

Okupljanje učesnika povorke u Beogradu okupili su se oko 10 časova kod Spomenika Vuku Karadžiću. Odatle povorka ide na Groblje oslobodilaca Beograda, gde će položiti vence na spomenik kraj Večne vatre i Spomenik Crvenoarmejcu.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti