SRAMOTA: Milogorski ogranak BIA četiri sata maltretirao čoveka jer je podržao Marka Vidojkovića!

Obavezno pročitajte

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš rekao je danas da su pripadnici Bezbednosno informativne agencije (BIA) „skoro četiri časa maltretirali i mučili“ na beogradskom aerodromu Konstantina Katića jer su sumnjali da je na Tviteru podržao Marka Vidojkovića koji je javno vređao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Potpredsednik Narodne Zdravko Ponoš rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je Katić protivpravno odveden sa radnog mesta u prostorije BIA na aerodromu, isleđivan, tučen i psihički maltretiran i da je od njega zahtevano da prizna da je on autor tvita, sličnog onom što je izgovorio pisac Marko Vidojković na jednoj televiziji.

Kako je istakao Ponoš, hapšenju Katića prethodila je „medijska priprema“ prorežimskih glasila, posebno koji su „izrađivali profil“ autora tvita, objavljenog pod imenom jedne žene i „zaključili“ da on podržava Narodnu stranku.

Katić ima svoj Tviter nalog, koji nije ovaj. I on ne podržava Narodnu stranku, on je njen član i predsednik mesnog odbora na Medakoviću, objasnio je Ponoš.

On je dodao da su pripadnici BIA, a bilo ih je trojica, dvojica koji su ga maltretirali i jedan ispred vrata, Katiću pretili da će ga baciti kroz prozor, da neće više nikada videti svoje dete, i ponudili mu dve opcije – da prizna da je autor tvita i da neće imati probleme, a ako to ne uradi, zagorčaće mu život i moraće otići iz zemlje, dok su mu na odlasku zapretili da ne sme nikom da govori šta se desilo.

Katić je pušten kada je njegov advokat počeo da se raspituje u BIA šta je sa njim, otišao je kod lekara, gde je ustanovljeno da ima hematome na glavi.

Ponoš je, konstatujući da su građani Srbije uvek psovali svaku vlast, a da je ova današnja oličena u Vučiću, rekao da ne pravda bilo kakve psovke u javnom životu, ali da – ko god da je napisao taj tvit – može se govoriti samo o uvredi, ne o pretnji, što – kako je ocenio Ponoš – ne zaslužuje angažovanje BIA i prebijanje čoveka.Bratislav Gašić da ode s čela BIA FOTO: ATA imagesBratislav Gašić da ode s čela BIA FOTO: ATA images

On je najavio da će Narodna stranka podneti krivičnu prijavu protiv pripadnika BIA, jer ima ime čoveka koji se predstavio kao pripadnik te službe, njegov telefonski broj, a postoje i snimci nadzornih kamera na aerodromu koje su zabeležile privođenje.

Tražiće se, kako je naglasio i smena direktora BIA Bratislava Gašića, kao i disciplinska odgovornost onog ko je trojicu pripadnika poslao da to urade, a od zaštitnika građana da postupi po onom što mu je zakonska obaveza.

Advokat Ognjen Radić je precizirao da su tim postupkom pripadnici BIA počinili „veći broj krivičnih dela“ i „izašli izvan granica svojih nadležnosti“ i zakona o BIA, „nisu imali naredbu ni suda ni tužilaštva, postupili su samoinicijativno, po naredbi šefova“.

Napravljena su najmanje tri krivična dela – zlostavljanje i mučenje, silom i pretnjom pokušali su iznuditi iskaz ili obaveštenje, potom zloupotreba službenog položaja i onda protivpravno lišavanje slobode, rekao je Radić.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Stvarni motivi Nikitinove i Stojkovićeve “borbe za Ukrajinu”

Višemesečno kontaminiranje srpske javnosti velikim pričama kvazilidera “ruske opozicije” Pjotra Nikitina (agent FSB) i promašenog advokatskog slučaja Čedomira Stojkovića...

Još priča na sličnu temu