Sramno rešenje suda, Dejan ostaje u pritvoru „jer utiče na Mirovića“!?!

Obavezno pročitajte

Dok traje protest podrške tužiteljkama koje su, eto, dobile premeštaj na drugo radno mesto, režimski sud je doneo sramno rešenje o odbijanju žalbi advokata Dejana Zlatanovića i Damnjana Kneževića.

– Sramno i gotovo autistično rešenje KV veća Višeg suda u Beogradu je doneto dana 24.02.2023.godine. Svedok dr Dejan Mirović je ispitan dana 22.02.2023.godine, dakle dva dana pre spornog rešenja o čemu postoji dokaz u spisu predmeta .

- Advertisement -

Međutim, i pored toga, ovaj sud je svojom odlukom potvrdio da u odnosu na Dejana Zlatanovića i dalje postoje osobite okolnosti koje ukazuju na opasnost od uticaja na svedoka Mirovića ukoliko bi se branio sa slobode, iako je ovaj svedok svoj iskaz već dao! Ovo nije odluka suda prava, već politički pamflet suda potrebe – poručio je Marko Pušica, advokat Dejana Zlatanovića.

Podsećamo, naš kolega je već 15 dana protivpravno u pritvoru. Zlatanović je izuzetno narušenog zdravlja i nalazi se pod nadzorom zatvorskih lekara. Policija je počinila teško krivično delo kada ga je hapsila i povredila mu nogu na kojoj ima invaliditet od rođenja. Punih 12 dana je štrajkovao glađu, a zatim je na nagovor porodice i sveštenika od ponedeljka prešao na strogi Vaskršnji post.

Potpuno nevinom čoveku je život ugrožen. Režimski i NATO mediji prećutkuju ovaj zločin, kao i sve navodne organizacije i borci za ljudska prava. Sve ovo se dešava u sred Evrope, u 2023. godini.

Dejan Zlatanović je žrtva režima kao da je reč o nacističkoj Nemačkoj ili o režimu Jozefa Staljina i Josipa Broza.

Postavlja se pitanje šta je cilj ovakve političke odluke suda?

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu