SRAMNO: Priština traži da Srbija oslobodi ratnog zločinca

Obavezno pročitajte

Ministarstvo spoljnih poslova jednostrano proglašene „Republike Kosovo“ zatražilo je od srpskih vlasti, da odmah puste kosovskog Albanca Nezira Mehmetaja, koji je uhapšen na administrativnom prelazu Merdare zbog ratnog zločina.

Ministrastvo u svom saopštenju navodi da kosovska Kancelarija za vezu daje sve od sebe kako bi oslobodila Mehmetaja i dodaje kako je porodica angažovala advokata.

- Advertisement -

„Ako je bilo koja institucija ili pojedinac odgovoran za zločine na Kosovu to je MUP Srbije, njegovo bivše i sadašnje rukovodstvo“, navodi se u saopštenju, kao i da su u stalnom kontaktu sa Briselom.

„Srbija ne može beskonačno da ometa slobodno kretanje ljudi i da odmah prekine politička gonjenja“, poručio je Pacoli, odlazeći ministar spoljnih poslova.

Osumnjičeni kome je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, zbog krivičnog dela zločina protiv civilnog stanovništva, nalazi se u Beogradu i uskoro bi trebalo da bude priveden u tižilaštvo na saslušanje.

Uhapšeni Mehmetaj živi već godinama u Švajcarskoj, na Merdare je došao iz smera centralne Srbije, vraćao se na Kosovo i Metohiju iz Beograda, gde je bio kako bi bolesnu majku odveo kod lekara na testove.

Pročitajte još: https://nasaborba.com/sok-na-drzavnoj-televiziji-albanci-prisvojili-vucica-foto/

Ostavite komentar

Najnovije objave

(VIDEO) MILAN RADOIČIĆ: U Banjsku smo došli da ohrabrimo Srbe, nismo teroristi, već borci za slobodu

ADVOKAT Goran Petronijević, kao punomoćnik Milana Radoičića, obratio se medijima u pres-sali Medija centra u Beogradu.Radoičićevo obraćanje javnosti, koje...

Još priča na sličnu temu