0.6 C
Belgrade
sreda, 26 januara, 2022

SRAMNO: Priština traži da Srbija oslobodi ratnog zločinca

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministarstvo spoljnih poslova jednostrano proglašene „Republike Kosovo“ zatražilo je od srpskih vlasti, da odmah puste kosovskog Albanca Nezira Mehmetaja, koji je uhapšen na administrativnom prelazu Merdare zbog ratnog zločina.

Ministrastvo u svom saopštenju navodi da kosovska Kancelarija za vezu daje sve od sebe kako bi oslobodila Mehmetaja i dodaje kako je porodica angažovala advokata.

- Advertisement -

„Ako je bilo koja institucija ili pojedinac odgovoran za zločine na Kosovu to je MUP Srbije, njegovo bivše i sadašnje rukovodstvo“, navodi se u saopštenju, kao i da su u stalnom kontaktu sa Briselom.

„Srbija ne može beskonačno da ometa slobodno kretanje ljudi i da odmah prekine politička gonjenja“, poručio je Pacoli, odlazeći ministar spoljnih poslova.

Osumnjičeni kome je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, zbog krivičnog dela zločina protiv civilnog stanovništva, nalazi se u Beogradu i uskoro bi trebalo da bude priveden u tižilaštvo na saslušanje.

- Advertisement -

Uhapšeni Mehmetaj živi već godinama u Švajcarskoj, na Merdare je došao iz smera centralne Srbije, vraćao se na Kosovo i Metohiju iz Beograda, gde je bio kako bi bolesnu majku odveo kod lekara na testove.

Pročitajte još: https://nasaborba.com/sok-na-drzavnoj-televiziji-albanci-prisvojili-vucica-foto/

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti