1.8 C
Belgrade
četvrtak, 20 januara, 2022

SRAMNI CRTANI FILM IZ HRVATSKE: Srbi predstavljeni kao pacovi koji beže na traktoru!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U Hrvatskoj ne jenjava bolesna politika i govor mržnje prema Srbima, svakodnevno se ispoljava u svim oblicima od uličnih grafita, preko lektire u školama, sve do crtanih filmova za decu koji govore o domovinskom ratu, predstavljajući Srbe kao pacove koji su maltretirali narod.

Sistematsko trovanje dece mržnjom prema Srbima javlja se kao posledica krize identiteta, jer Hrvati po svaku cenu žele da Hrvatsku prikažu kao svoju državu iako za to nemaju nikakvog istorijskog osnova.

Tako se posle knjige Stjepana Tomaša „Moj tata spava s anđelima – Mali ratni dnevnik“, koja se kao lektira za osnovnu školu u šestom razredu već godinama nalazi na udaru kritika stručnjaka iz područja obrazovanja, sada u Hrvatskoj pojavio film koji će deci „približiti“ kako je izgledao rat devedesetih.

- Advertisement -

U skandaloznom animiranom filmu „Domovinski rat za najmlađe“ govori se o kraljevskom gradu Kninu u kome su pacovi dugo godina živeli kraj ljudi, a onda su odlučili „da svi pacovi moraju živeti u jednoj čistoj pacovskoj državi pa su počeli maltretirati ljude“, aludirajući da su štakori Srbi koji su počeli da maltretiraju Hrvate.

– Bili su prava napast, krali su sve, od hrane, odeće, do traktora. Kad je izgledalo da više nema nade pojavio se Svirač iz Čavoglava sa čarobnom frulom – kažu u filmu u kome se Knin oslobađa tako što Svirač namami pacove u traktor, koji ih odvozi iz Knina.

Pacovi odlaze traktorom, može li bolesnije?!

- Advertisement -

U ovoj bolesnoj animaciji veličaju ustaškog izvođača Marka Perkovića Tompsona, a ismejavaju srpsku tragediju, kada je u hrvatskoj vojnoj akciji Oluja proterano 250.000 Srba, koji su iz „lijepe njihove“ bežali na traktorima spasavajući živu glavu!
„Moj tata spava s anđelima – Mali ratni dnevnik“

Podsetimo, lektira za 6. razred „Moj tata spava s anđelima – Mali ratni dnevnik“,prikazuje Srbe kao neprijatelje, pa i kada je reč o deci, jer se dečaci srpske nacionalnosti prikazuju kao siledžije i huligani.

Roman prati razmišljanje „devojčice Cvjete Matković“ iz Osijeka napisana je i rečenica da je sva treperila od unutrašnjeg uzbuđenja kada je čula kako Bobo ili Jure viče: Mi smo spremni, poglavniče. Aluziju na ustaške koljače Juru i Bobana nije teško pročitati, a u rečenici „Svi su dečki na početku sastava napisali Kroacija i Za dom spremni“, serviran je ustaški pozdrav kao nešto normalno i prihvatljivo.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti