31.9 C
Belgrade
ponedeljak, 26 jula, 2021

SRAMNA PROVOKACIJA NA EU KONFERENCIJI OD HRVATA: Očekujemo priznanje genocida u Srebrenici od srpske strane!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman podsetio je, uoči Međuvladine konferencije sa EU, na to šta se očekuje od Srbije. „To je sve jačanje dobrosusedskih odnosa, kako sa zemljama koje su članice EU, tako i sa onima koje nisu. Kroz sva ta načela će se pratiti ostvarivanje napretka Srbije prema članstvu u Evropskoj Uniji“, naveo je Grlić Radman.

„Kada je u pitanju Srbija, tu moramo, tražimo zapravo od Srbije jasne odgovore, pre svega suštinski i održivi napredak, u naravno, u temeljnim područjima, drugo zaista politička volja za ispunjavanjem svih onih kriterijuma i reformi, i treće jasno nedvosmislena posvećenost evropskim integracijama, u tom smislu gledamo ta područja, pre svega vladavina prava i temeljna prava, pitanje nestalih osoba, prava žrtava rata, procesuiranje ratnih zločinaca i zločina“, kazao je Grlić Radman, prenosi N1.

eu,

On ističe da je Hrvatska pozdravila usvajanje Rezolucije o Srebrenici od strane crnogorskog parlamenta, te da isto očekuje i od srpske strane.

- Advertisement -

„Takođe, naravno što nije bitno toliko za EU, ali jeste zapravo za kompletnu integraciju je i saradnja sa Sudom u Hagu, što ćemo posebno istaći, priznanje genocida u Srebrenici, zato smo i pozdravili Crnu Goru i Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, to očekujemo i od srpske strane, to je sve jačanje dobrosusedskih odnosa, kako sa zemljama koje su članice EU, tako i sa onima koje nisu. Kroz sva ta načela će se pratiti ostvarivanje napretka Srbije prema članstvu u EU“, naveo je Grlić Radman.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti