29.6 C
Belgrade
utorak, 5 jula, 2022

SPS potpisala apel koji je pokrenula Komunistička partije Kine

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Socijalistička partija Srbije (SPS) potpisala Zajedničko otvoreno pismo političkih partija širom sveta u vezi sa bližom međunarodnom saradnjom u borbi protiv koronavirusa.

Kako se navodi, inicijativu je pokrenula Komunistička partija Kine, jer je danas neophodno ustanoviti hitan i ozbiljan odgovor po zdravlje ljudi i za svetski mir i razvoj.

- Advertisement -

U zajedničkom apelu partija izažava se duboka briga i zabrinutost za sve obolele ili one koji su izgubili život zbog koronavirusa.

Partije su odale počast svim ljudima, zdravstvenim radnicima posebno, koji su se posvetili spasavanju života i zaštiti zdravlja ljudi.

„Mi ohrabrujemo zemlje da planove i strategije za borbu protiv epidemije sprovode u skladu sa njihovim specifičnim nacionalnim uslovima, sa jednakim naglaskom na borbu protiv daljeg širenja epidemije i lečenje pacijenata“, navodi se u apelu partija.

- Advertisement -

Oni su pozvali javnost svih zemalja da sprovode mere prevencije epidemije i mere za ublažavanje uticaja, uz dužno poštovanje društvene odgovornosti.

Partije su navele da su svesne da virus ne poštuje granice i da nijedna zemlja ne može da odgovori na izazove sama kada se suoči sa izbijanjem epidemije i da je potrebno da zemlje povećaju svest o zajedničkom delovanju. U apelu se izražava protivljenje politizaciji pitanja javnog zdravlja.

„Smatramo da će se nakon epidemije zajednička budućnost za čovečanstvo iskristalisati kao još jača i da čovečanstvo čeka svetlija budućnost“, navodi se u apelu koji je potpisao i SPS.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti