5.3 C
Belgrade
subota, 24 septembra, 2022

SPREMA SE ZAKLUČAVANE: Kon najavio karantin!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kao retko kada dr Kon je bio zabrinut i ljut.

– Građanstvu i vlasti svima kažem sada, ako ne funkcionišu maske onda mora lokdaun, zaključavanje, kako će da se sprovodi to me ne interesuje više. Pravnici treba da sede i da objašnjavaju zašto nešto može ili ne. Od početka pričam da je moja jedina partija epidemiologija, i neću se maći od toga. Radim svoj posao i ništa drugo – dodao je Kon.

- Advertisement -

– Gledamo šta se dešava oko nas i vidimo ono što nas očekuje, ali se nadamo da će da nas mimoiđe. Postoji razlika, mi jesmo imali drugi talas, a uglavnom se drugi tek dešava u Evropi, tu jeste razlika. Trebalo bi da smo pametniji, ali je obrnuto. Činjenica je da ne shvatamo da je korona pretnja, i dalje se priča kako je stanje kod nas stabilno… Međutim, situacija je krajnje nestabilna, za Beograd je sledeće nedelje nepovoljno, možda do kraja nedelje budemo u vanrednoj situaciji – rekao je dr Predrag Kon i dodao:

– Medicinski deo Kriznog štaba mi je dao do znanja da izrazim protest i zabrinutost zbog potpunog nepoštovanja mera nošenja maske. Ako nemamo barijere koje će sprečiti kontakte mi otvaramo put virusu – rekao je Kon.

KON,

On je još jednom upozorio na to šta možemo da očekujemo ukoliko nastavimo da budemo ležerni prema virusu.

- Advertisement -

– Sigurno da ćemo imati hrvatski scenario sa ovim ponašanjem, vi ovde vidite bojkot mera. Medicinski deo Kriznog štaba dao mi je podršku da izrazim veliku zabrinutost zbog potpunog nepoštovanja, nije potpuno, ali veliko – 50-60 odsto tek poštuje mere. Ako nemamo barijere, mi puštamo virus. Maske nisu obavezne na otvorenom jer je to apsolutno neizvodljivo. Više se plašimo kazne nego smrti, to važi za sve – i građane i vlast – rekao je Kon.

- Advertisement -
SourceTanjug
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti