1.1 C
Belgrade
utorak, 7 decembra, 2021

ŠPIJUNI OKO NAS: Tajna služba EPS ima prislušni centar na Ceraku!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zaposleni u EPS su se oslobodili stega koje im je nametnuo pečenjar na mestu direktora Milorad Grčić i počeli su da govore o diktaturi koju je ovaj SNS-ovac sa svojim ljudima iz policije i BIA sproveo. Tako je otkriven tajni prislušni centar EPS na Ceraku!

Kako je Milovan Đorđević smenjeni predsednik Sindikata Elektroprivrede Srbije naveo, u EPS-u zbog brojnih malverzacija je veliko nezadovoljstvo radnika.Grčić i Dilberović FOTO: Facebook EPS Grčić i Dilberović FOTO: Facebook EPS

Rekao je kako je Grčić mnogo para potrošio na kupovinu prislušnih uređaja, na hiljade bubica i kamera i pozvao nadležne da ispitaju u koje se svrhe to upotrebljava i zašto je kupljen softver od oko dva miliona evra. Da ne spominjemo kupovinu nameštaja za 33 miliona evra!

- Advertisement -

Među tim malverzacijama naročito se ističe zapošljavanje pripadnika službi bezbednosti Srbije (MUP, BIA, VOA, „kobre“), kupovina softvera za prisluškivanje u vrednosti od preko dva miliona evra i nezakonito prisluškivanje građana, političkih neistomišljenika, ali i nepodobnih struktura unutar SNS, uključujući i Anđelka Vučića, oca predsednika Srbije.

– Javno preduzeće koje se bavi električnom energijom u svojim redovima ima sektor unutrašnje kontrole, koji se bavi prisluškivanje, snimanjem i ucenom radnika i nepodobnih – tvrde zaposleni u ovom preduzeću.

Sada već davnog 15. marta 2016. godine na sednici Vlade za v.d. direktora JP „Elektroprivrede Srbije“ imenovan je Milovan Grčić. Nedugo nakon tog imenovanja u EPS-u je formiran Sektor unutrašnje kontrole, na čijem se čelu našao Nenad Dilberović, za kojeg zaposleni tvrde da je prisluškivane razgovore nosio Dijani Hrkalović, uhapšenoj bivšoj državnoj sektretarki MUP-a. Da li je to zaista tako, pokazaće istraga.

- Advertisement -

Uglavnom, Dilberović, takođe iz Obrenovca, radi direktno pod ingerencijom Grčića u prostorijama unutrašnje kontrole na Ceraku, gde su radili samo podobni zaposleni – policajci koje su lično prebacili iz MUP Grčić i Dilberović. U logistici im pomaže Dijana Hrkalović.

– U iznajmljenim prostorijama na Ceraku postoji centar, tajna prostorija opremljena prislušnom opremom, računarska oprema, kompjuteri, kamere, bubice, oprema za navođenje – tvrde zaposleni.

Oni kažu da imaju pravo, kao i nadležni organi, da znaju zašto su prostorije unutrašnje kontrole izmeštene iz Balkanske 13 i da se navede ko je sve radio u toj prostoriji i nezakonito prisluškivao zaposlene, državnike, neistimišljenike, kao i šefove i direktore službi u EPS-u.

Kako nam kažu, predvodnik svega su Nenad Dilberović koji je stigao u EPS nakon smene načelnika odeljenja Policijske stanice Obrenovac, Goran Janjušević iz istoimene stanice i Ljiljana Stevanović, Grčićev PR.

Podsetimo, BIRN je danas objavio kako je Elektoprivreda Srbije krajem 2019. nabavila programe za enkripciju telefona za koje stručnjaci kažu da pružaju bolju zaštitu od Sky-ja, softvera koji su koristile kriminalne grupe. EPS odbija da odgovori ko koristi ove aparate i šta će javnom preduzeću zaštita za telefone skuplja od 10.000 evra po komadu, što znali da je Grčić dao za zaštićene telefone blizu 230.000 evra!

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti