SPC PROTIV SODOMITA: Na svim bogosluženjima molitva za svetinju braka i porodice

Obavezno pročitajte

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije odlučio je da deo svih bogosluženja u hramovima i manastirima SPC, bude i molitva za svetinju braka i porodice, slogu i mir u narodu.

Kako je saopšteno iz SPC, patrijarh Porfirije je kazao da je odluka doneta s obzirom na izazove i iskušenja sa kojima se Crkva i njen verni narod suočavaju.

- Advertisement -

Patrijarh SPC izjavio je u nedelju da se protive održavanju manifestacije Evroprajd, jer prema njegovim rečima, njen cilj nije samo šetnja i provod već da „preoblikuje” vrednosti i društvo, način života.

On je naveo da je za pravoslavne hrišćane neprihvatljiva LGBTQ+ ideologija, ističući da oni „ne mogu da prihvate nametanje novih društvenih normi koje nije propagirao Bog”.

Porfirije je zatražio i da se povuče udžbenik iz biologije u delu o rodnom identitetu, ocenjujući da nameće LGBTQ+ ideologiju.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vulin u BIA planira da oformi jedinicu za hapšenje: Podseća na vreme Miloševića i JSO

U Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) pod rukovodstvom Aleksandra Vulina, kako nezvanično saznaje NIN, planiraju da formiraju grupu za hapšenje. Kako piše...

Još priča na sličnu temu