17.1 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

SPASOJE TOMIĆ: Vučićevo istorijsko “NE“ stiže u pravi čas

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ujedinjenje srpstva utiče i na zakon o vjeroispovjesti, i prijeko je potrebna stvar Srbima u ovom trenutku, zato je bilo potrebno da predsjednik republike Srbije gospodin Vučić dođe

Piše: Spasoje Tomić, član GO Nova srpska demkratija i dopisnik “Naše Borbe“ iz CG

Zbog poznatih razloga i pritisaka, predsjednik Vučić je od toga odustao, ali je vrlo jasno i precizno na pres konferenciji dao ocjenu o položaju Srba u CG.

Ovo obraćanje predsednika Vučića je istorijsko, jer je jasno stavio do znanja da Srbi u CG nisu sami, da to više nikada neće biti. Takođe, da ne bude zabune Srbi iz CG su zahvalni i svim ostalim političkim subjektima iz naše Srbije koji su dali podršku i koji će davati podršku u ovoj našoj borbi za odbranu srpskih svetinja.

Svakako, lijepo je vidjeti da isto mišljenje o problemu Srba u CG imaju kako srpski predstavnici iz CG tako i predsjednik Srbije, predstavnici Srba iz Republike Srpske i Sjeverne Makedonije.

Konačno se ostvaruje ona davna želja „Pomozi nam Bože da se Srbi slože“, jer sloga naša biće poraz vragu a najjači srpstvu grad.

Na kraju suština je u sledećem, ako problem SPC ostane unutrašnje pitanje CG ( a nije i neće), onda to ne valja za nas, pitanje SPC u CG mora biti i pitanje Srbije, ali i Republike Srpske, tek tada sigurno pobjeđujemo.

Zato je Vučićev govor jutros vrlo važan, i ja mu na tome čestitam.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti