ŠPANSKA MINISTRARKA: Prekinite diplomatske odnose sa Izraelom, uvedite im sankcije (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Španska ministarka Jone Belara pozvala je evropske lidere da odmah preduzmu akciju protiv Izraela, uključujući prekid diplomatskih odnosa i uvođenje ekonomskih sankcija, zbog pojačanog bombardovanja i proširenih kopnenih operacija protiv militanata Hamasa u opkoljenoj palestinskoj enklavi.

Ona je takođe pozvala da izraelski premijer Benjamin Netanijahu bude krivično gonjen za navodne ratne zločine počinjene nad civilima u Gazi. 

- Advertisement -

„Posle ove paklene noći u Gazi, imam veoma jednostavnu, ali veoma važnu poruku za evropske lidere. Nemojte nas činiti saučesnicima u genocidu. Ne u naše ime“, rekla je Belara u video poruci na H (bivši Tviter) u subotu.

„Naše nečinjenje nas pretvara u saučesnike“, naglasila je ministarka, tvrdeći da „Izrael veruje da njegovi međunarodni saveznici garantuju njegovu nekažnjivost“.

„Moramo da reagujemo sada, sutra će biti kasno“, nastavila je ona, iznevši svoju poruku liderima EU: „Prekinite diplomatske odnose sa Izraelom. Sprovesti ekonomske sankcije protiv odgovornih za ovaj genocid. I bez sumnje, izvedimo Netanijahua pred Međunarodni krivični sud, kako bi mu se sudilo za ono što jeste, ratni zločinac. 

Ona je takođe apelovala na građane EU da izađu na ulice i dignu svoj glas kako bi se „ovaj genocid“ 

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Pokrenut novi postupak protiv Siniše Malog zbog sumnje na plagijat

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu (UB) pokrenuo je novi postupak utvrđivanja neakademskog ponašanja protiv ministra finansija Siniše...

Još priča na sličnu temu