ŠOK U SVETU FUDBALA! Španija odbija da igra protiv tzv Kosovo!

Obavezno pročitajte

Španija, prema pisanju pojedinih nemačkih medija, ne namerava da da dozvolu svojim reprezentativcima da igraju protiv samoproglašene Republike Kosovo.

Podsetimo, tokom žreba kvalifikacija, kojim je odlučeno da se Srbija takmiči u A grupi, dogodilo se da su kuglice „uparile našu i kosovsku selekciju“, da bi onda na snagu stupila ranija odluka UEFA i ta ekipa je „premeštena“ iz grupe u kojoj je Srbija – u prvu narednu slobodnu. A „upala“ je kod Španaca. Što je tek posebna priča.

Fudbalska reprezentacija Španija

Naime, u grupi B pored moćne Španije i tzv. Kosova, žrebom su svrstani i Šveđani, Grci i Gruzini. I, dok je čuveni španski list „Marka“ podsećao da „Furija nikada prethodno nije igrala sa tom selekcijom, a da Španija nije prizana samoproglašenu nezavisnost Kosova, baš kao što to nisu uradili ni Grčka, ni Gruzija, za razliku od Švedske“, u Nemačkoj se pojavila informacija da Španci neće ni izaći na teren protiv pomenutog spornog rivala.

- Advertisement -

Nemački Sport1.de naglašava sledeće:

„Za razliku od grčkih i gruzijskih vlasti, španska Vlada zapravo ne dozvoljava svojoj reprezentaciji da se takmiči protiv Kosova*. Ova zabrana je na snazi jer postoje brojne paralele sa onim što se u Španiji dešava sa zahtevima za nezavisnost Katalonije, a Španija već dugo stoji na strani Srbije, koja je svojevremeno i ratovala zbog istih tendencija na Kosovu“, piše pomenuti nemački portal.

Da li će to što zvanični Madrid podržava Srbiju u očuvanju teritorijalne celovitosti zaista i dovesti do toga da se ne igraju pomenute utakmice, kao i kakva bi kazna od strane UEFA mogla da usledi, ostaje da se vidi u martu 2021, kada kvalifikacije za Mundijal u Kataru i počinju.

Podsetimo, deset pobednika grupa direktno će se plasirati na prvenstvo sveta, dok će deset drugoplasiranih ekipa igrati baraž (od marta 2022) zajedno sa još dve najbolje plasirane reprezentacije iz upravo okončane Lige nacija, koje se ne plasiraju direktno kroz kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Tih 12 reprezentacija biće podeljene u tri staze (od po četiri ekipe), pa će na kraju samo tri selekcije od ukupno 12 proći kroz doigravanje na Mundijal. Kvalifikacije će se igrati po ubrzanom procesu zbog korona virusa, počinju u martu, a završavaju se u novembru 2021. godine.

SourceBlic

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu