ŠORMAZ ODGOVARA VULINU: Bez EU bi plate sa bednih 500 pale na boljih 100 evra

Obavezno pročitajte

„Politika pritisaka ne postoji, postoje očekivanja. Mi smo našom voljom postali kandidat za članstvo u EU. To znači da moramo na tom putu da radimo sve ono što rade i naši partneri“, kaže za Danas Dragan Šormaz, funkcioner i poslanik Srpske napredne stranke, komentarišući izjavu Aleksandra Vulina, ministra policije, da politika pritisaka Evropskog parlamenta na najbolji način ukazuje da Srbija shvati da joj nije mesto u EU.

Legitimno je i da odustanemo od članstva, ističe Šormaz za Danas, samo, dodaje on, što onda „moramo građanima da objasnimo i šta to znači“.

- Advertisement -

„Ukratko, prestanak investiranja, prestanak subvencionisanja poljoprivrede, nauke, životne srednine, energetskog sistema… povlačenje evropskih i američkih kompanija, gubitak radnih mesta, pad plata sa bednih 500 evra na ‘boljih’ 100 evra“, kaže Dragan Šormaz.

U kontekstu očekivanja Evropske unije da se Srbija pridruži sankcijama Rusji, sagovornik Danasa kaže: „Imaćemo ruski gas, ako nam ga propuste kroz EU zemlje, samo za šta? Za koju privredu i čime će građani da plate?“.

Podsetimo, ministar policije Aleksandar Vulin pozvao je juče poslanike Evropskog parlamenta da „nastave sa politikom ucenjivanja i pritisaka prema Srbiji i da što pre usvoje Rezoluciju kojom od Srbije zahtevaju da uvede sankcije Ruskoj Federaciji“.

Vulin je ocenio da nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mesto u EU.

SourceN1

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

MILOŠ VUČEVIĆ: Do 14 sati završićemo raspoređivanje jedinica, nadamo se političkom rešenju

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da će se do 14 časova završiti potpuno raspoređivanje formacija jedinica, u skladu...

Još priča na sličnu temu