ŠOK OBRT: Vučić postavlja ZUKORLIĆA za PREMIJERA?!

Obavezno pročitajte

Vučić i Zukorlić

Poslednjih par meseci glavna tema i pitanje nad pitanjima na političkoj sceni u Srbiji, nakon održanih parlamentarnih izbora na kojima je Srpska napredna stranka odnela ubedljivu pobedu je ko će biti premijer Srbije.

Portal Nacionalonline.rs nezvanično saznaje da će predsednik Aleksandr Vučić mesto premijera poveriti Muameru Zukorliću, predsedniku stranke pravde i pomirenja.

- Advertisement -
vučić,

“Sve više se čini da će mesto premijera pripasti Zukorliću. Za sada je ovo ime koje se najviše kotira na listi za budućeg premijera”, izjavio je za Nacionalonline.rs izvor blizak vrhu vlasti.

Da je ova kombinacija moguća govori i činjenica da je Ana Brnabić početkom jula, gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink rekla da je po njoj najbolje formirati vlast sa manjinom.

“Ja sam glasala da SNS formira sama vlast sa manjinom. Zaista mislim da bi to bila najbolja moguća opcija za Srbiju”, rekla je tada Ana Brnabić.

Prvobitno su najveću šansu za novog mandatara imali ljudi iz redova Srpske napredne stranke. Obavljeneo je mnogo razgovora, ali i posle skoro dva meseca ovo pitanje je i dalje otvoreno.

Neka od imena za novog premijera spominjala je i Ana Brnabić. Lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić, jedno je od spomenutih imena, kao i jedna osoba iz SNS-a, čije ime premijerka nije otkrila. Ona je tada naglasila da je Vučić razočaran u neke njemu bliske ljude koji su bili povezani za protestom opozicije u Beogradu.

I posle dva meseca nakon izbora, pitanje premijera je i dalje otvoreno. Kako saznaje Nacionalonline.rs, ako ponovo dođe do promene odluka i Zukorlić ne postane premijer Srbije, kako je najavljeno iz izvora bliskih vlasti, po svemu sudeći moguća je i druga opcija, a to je da Zukorlić dobije stolicu ministra prosvete Republike Srbije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Protiv Šešelja stigla nova haška optužnica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je protiv Vojislava Šešelja stigla nova haška optužnica. „Stigla je iz Haga nova...

Još priča na sličnu temu