ŠOK: Ništa od utakmica čitav tim mora u karantin na 10 dana!

Obavezno pročitajte

Košarkaški klub Cedevita Olimpija saopštio je da će kompletan prvi tim biti u karantinu narednih 10 dana, pošto je jedan član zaražen koronavirusom.

utakmice sa Krkom u nedelju, saopšteno je da u timu iz Ljubljane postoji osoba zaražena koronavirusom, ali da ne oseća nikakve simptome.

U ponedeljak su svi igrači i članovi stručnog štaba ponovo testirani – isti igrač je ponovo bio pozitivan, dok su ostali bili negativni.

Predstavnici kluba sastali su se sa čelnicima Nacionalnog instituta za javno zdravlje Slovenije, koji su naložili da kompletan tim mora u desetodnevni karantin.

U tom periodu popularni ‘Zmajevi’ su imali zakazana tri meča – već danas u Stožicama rival je trebalo da im bude Bursa u drugom kolu Evrokupa, ali je taj duel otkazan. U subotu je na programu trebalo da bude meč protiv Primorske, a kako je navedeno u saopštenju, taj meč će biti odložen. Za naredni utorak bio je predviđen meč sa Gran Kanarijom, a radi se na njegovom odlaganju.

„Nažalost, naš tim će narednih deset dana provesti u karantinu. Uprkos svim epidemiološkim smernicama koje smo sledili od početka pandemije koronavirusa, bili smo svesni da će covid-19 pre ili kasnije zakucati na naša vrata. Nažalost, to se dogodilo posle samo dve utakmice ove sezone“, konstatovao je direktor kluba Davor Užbinec.

„Pravila postoje da bi se poštovala. Ali niko ne zna u kakvom će stanju biti tim posle desetodnevnog karantina, bez treninga i kontakta sa loptom. Loša vest je što nećemo igrati meč Evrokupa, te će ta utakmica biti registrovana službenim rezultatom. Imali smo dovoljno igrača da odiramo taj meč, ali zbog propisa Nacionalnog instituta to neće biti moguće. S obzirom da nam ograničenja i smernice koje su na snazi u Sloveniji ne dozvoljavaju da učestvujemo na takmičenjima na kojima bismo se, prema važećim propozicijama, mogli takmičiti, uprkos pozitivnom slučaju unutar tima, apelujemo na odgovorne da promene postojeće propise, ograničenja i smernice, i dozvole svim slovenačkim sportskim timovima da u slučaju pozitivnog slučaja u timu pošalju sportistu u karantin, a da svi ostali igrači, nakon podnošenja negativnog testa, mogu da nastave sa trenažnim procesom“. 

SourceSportklub

Ostavite komentar

Najnovije objave

EKSKLUZIVNO OTRKIVAMO: Kako je završila Milova finansijska injekcija posrnulim ruskim opozicionarima u Beogradu

Još odavno je poznato da do pre koju godinu neprikosnovenom političkom, a i dalje neprikosnovenom kriminalnom autoritetu Crne Gore...

Još priča na sličnu temu