ŠOK NA RTS: Prelistavanje štampe sa Đilasom? (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Nikada se niko iz opozicije nije pojavio na Jutarnjem programu RTS godinama… Tu sede ljudi iz vlasti, podobni analitičari. Zašto nije bio neko ko je blizak opoziciji? Zašto ne bi bio neki lider opozicije dok se čita štampa. Evo, listanje štampe sa Draganom Đilasom. To bi bilo sigurno gledano, a mogli bi ga pitati i za onih 600 miliona evra – izjavio je politički analitičar i urednik NSPM, Đorđe Vukadinović, koristeći retku priliku da se pojavi na Javnom servisu, koji je u potpunosti pod kontrolom režima Aleksandra Vučića.

– Možemo se mi zavitlavati i karikirati te predloge, nemojte mi se pozivati na profesionalne standarde, jer se svih ovih godina pokazalo da u uređivanju i Javnog servisa, a posebno televizija sa nacionalnom frekfencijom, u informativnim programima nema te profesionalnosti koju sad prizivaju. Ja ponekad ili neki od mojih kolega, dobacimo do ove emisije ili neke slične, ali nikada do Jutarnjeg programa. Tamo se utiče na javno mnjenje – rekao je Vukadinović gostujući u emisiji „Upitnik“, voditeljke Olivere Jovićević.

Sagovornici Vukadinovića su bili Bojan Klačar, izvršni direktor CESID-a i Nebojša Krstić, marketinški stručnjak Aleksandra Vučića. Vukadinović je konstatovao kako su emisije poput „Upitnika“ svađaonice i rijaliti, u kojima gosti samo statiraju.

– Da li ste se zapitali, zašto neko nekako iz opozicije i stigne do ovakvih emisija, ali do Jutarnjeg programa RTS ne stiže – upitao je Vukadinović.

Predlog urednika NSPM, da Dragan Đilas bude gost Jutarnjeg programa RTS, izazvao je smeh voditeljke, ali i brojne reakcije na društvenim mrežama, gde se izražavaju reči divljenja Vukadinoviću za celokupan nastup, ali i neverica da bi Đilas ikada mogao doći na RTS, jer bi samo pola sata njegovog gostovanja bilo dovoljno da se uzdrma režim Aleksandra Vučića.

– Sjajan predlog. Ali osmeh voditeljke na kraju (uz nameštanje kose) je neprocenjiv i jasan -„doći će ovde, al’ nikad“. Opet, sam fakat da su vas pozvali, ipak dosta znači. Očito, niti je SNS toliko jak kako misli, niti je opozicija (ova prava, „antiizdajnička“) toliko slaba. Čestitke – napisao je zemunzivivecno.

– Ali smeh voditeljke na samu pomisao da bi Dragan Đilas mogao da gostuje u listanju štampe.To sve govori – smatra Broj Jedan.

– Hit hitova, tu emisiju bih volela da gledam kako Đilas lista jutarnju stampu. Svaka čast, Đorđe, bili ste savršeni opozicionar – poručila je Gorda Anđeo.

– Đilas je, pretpostavljam, samo metafora. Što da ne Jutarnji program? Zamislite dođe „analitičar“, pa ponese svoje dnevne novine, a ono naslovna „Jovanica 1“, „Jovanica 2″, “ Krušik“, „Jutka“…..pa počne da prelistava – kaže Miladin Steljić.

– Al’ skočiše kao pacovi saterani u ćošak, na samu pomen da, zamisli, jedan čovek može da gostuje u Jutarnjem programu i da kaže svoje mišljenje. Posle promene vlasti ne bilo pošteno da Olivera ostane na RTS-u, bar ne prema ljudima kojima se prevrtao želudac gledajući njenu pristrasnost – mišljenja je Aprilski prevrat.

Sam Vukadinović se zahvalio svojim pratiocima na Tviteru na podršci i pohvalama i dodao sledeće:

– Đilas je ovde, naravno, metafora. Ali efekat u studiju je bio kao da sam bacio kašikaru, bukvalno. I za vreme pauze samo o tome govorili. Drugi predlog mi je bio Srđan Škoro, taman da nastavi tamo gde je stao onomad. Strašno mi je žao što nisam uspeo i njega da pomenem – setio se Vukadinović i Škora.

1 COMMENT

  1. A Djilas je opozicija ovoj vlasti? Izlgeda da ne shvatate da je narod provalio prevaru! Jednostavno ne pije vise iste gluposti. Prava opozicija, nacionalisticka, srpska i rodoljubiva dolazi…

Ostavite komentar

Najnovije objave

RUSKI DIPLOMATA: Pokrenuli su rat bez pravila – Zapad treba da bude spreman za sve

Rusija se neće ograničavati po pitanju mogućih odgovora na ograničavanje cene ruske nafte koju je uveo Zapad, izjavio je...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: