19.6 C
Belgrade
subota, 13 avgusta, 2022

ŠOJGU ŠOKIRAO: Zapad do sada isporučio Kijevu više od 28.000 tona naoružanja

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zapad je do sada Ukrajini isporučio više od 28.000 tona vojnog tereta, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na savetovanju u resornom ministarstvu.

Prema njegovim rečima, kolektivni Zapad nastavlja masovno da isporučuje naoružanje kijevskom režimu, u nadi da će tako produžiti trajanje sukoba u Ukrajini.

- Advertisement -

„Deo tog naoružanja koje Zapad isporučuje Ukrajini odlazi na Bliski istok, a delimično dospeva i na crno tržište“, upozorio je ruski ministar.

On je, takođe, istakao da je u proteklih deset dana likvidirano 170 stranih plaćenika, a da je 99 njih odbilo da i dalje učestvuje u borbenim dejstvima i napustilo teritoriju Ukrajine.

- Advertisement -

Sergej Šojgu je, takođe, obavestio predstavnike vojnog resora, da je opasnost od mina u luci Marijupolja potpuno otklonjena i da su formirana dva bezbedna koridora za isplovljavanje brodova u Crno i Azovsko more.

„Realizuje se kompleks mera za zaštitu bezbednosti plovidbe brodova u akvatorijama Crnog i Azovskog mora. Formirali smo dva humanitarna koridora za kretanje civilnih brodova. Potpuno je otklonjena opasnost od mina u akvatoriji luke Marijupolj“, rekao je ministar.

On je dodao da je do sada provereno više od 3.700 hektara u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, pronađeno je i demontirano 46.379 eksplozivnih naprava.

Ministar odbrane Rusije je naglasio da će se specijalna vojna operacija u Ukrajini nastaviti dok ne budu potpuno ispunjeni svi postavljeni zadaci, a da je njen prioritet da se sačuvaju životi i zdravlje ruskih vojnika i bezbednost civilnog stanovništva.

On je naglasio da se regruti ne upućuju u zonu sprovođenja specijalne vojne operacije.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti