22 C
Belgrade
sreda, 17 avgusta, 2022

POČELO : Ovo je kraj SNS, Vučić i ekipa načeti, dovedeni do ludila!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Gradonačelnik Novog Sada i predsednik Gradskog odbora SNS u Novom Sadu Miloš Vučević održao je svečanu vanrednu konferenciju povodom rezultata izbora za članove saveta mesnih zajednica.

Na izborima za savete 89 mesnih zajednica u 8 gradova u Vojvodini Srpska napredna stranka odnela je pobedu na 83 mesta. Ipak, apsolutnu pobedu imaju na manje od polovine birališta te su tačno u 39 mesnih zajednica svi izabrani članovi saveta iz redova vladajuće partije.

Ipak, na ovim izborima dogodila se velika, ogromna pobeda slobodnih nezavisnih građana. U tri mesne zajednice u Novom Sadu, nezavisni kandidati dobili su više glasačkih listića i samostalno će činiti savet.

- Advertisement -

U Novom Sadu birani su članovi saveta u 42 od ukupno 47 mesnih zajednica, a glasalo je ukupno 45.238 građana, što je izlaznost od 14,23 odsto ukupnog biračkog tela u gradu.

Kandidati Srpske napredne stranke osvojili su većinu u 39 od 42 mesne zajednice i ukupno 32.513 glasova u relativnim brojevima, što je 74,16 odsto. SNS je osvojio 411 mesta mesta u savetima mesnih zajednica, od ukupno 436 mesta (94,27 odsto).

Novosađani koji su na ovim izborima žustro navijali za građansku opciju smatraju da sama činjenica da je SNS izgubio većinu u tri mesne zajednice govori da je ovo zapravo njihov izborni poraz. Ipak, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da su oni apsolutno zadovoljni ostvarenim izbornim rezultatom.

- Advertisement -

– Čestitam svima koji su učestvovali, to je bila demokratska borba, gde su se čule razne ideje, a građani su imali za koga da glasaju. Mi smo apsolutno zadovoljni rezultatom. Grad Novi Sad je apsolutno spreman da sarađuje sa svim mesnim zajednicama, bez obzira ko je pobedio. Kao što vidite mi nigde nismo osporavali izbore – rekao je Vučević na konferenciji za medije.

Džipove vozi Đilas, a oni ne, nikada

Vučević je naveo da nije bilo političkog zastrašivanja na izborima, te da su dokazali da su politički odgovorni i razumni, na šta je on ponosan.

– Da bilo je džipova u Novom Sadu, jeste bio je Dragan Đilas u Novom Sadu dolazi u crnom džipu. Ali mi nismo objavili šta radi Đilas, Boško Obradović ili Marinika Tepić u Novom Sadu – izjavio je Vučević, istakavši da će se primopredaja mesnih zajednica izvršiti u roku od 8 dana, piše NSuživo.

Vučević je istakao da je na izbore za mesne zajednice ove godine izašlo 45.238 birača, što je više nego 2017. godine. Vučević je dodao da je to zbog boljeg rada na terenu i postojanja nezavisnih kandidata.

Na Limanu I su samostalni kandidati osvojili sedam mandata, a SNS četiri; na Limanu III su nezavisni kandidati dobili osam mandata, dok je SNS osvojio tri; u Mesnoj zajednici “Ivo Andrić” na Limanu IV su nestranačke ličnosti dobile pet, a SNS kandidati četiri mandata.

Nezavisni kandidati nalaze se, rekao je Vučević, još u MZ “Dunav” sa dva člana (SNS broji devetoro svojih ljudi), MZ “Sava Kovačević” ima dva nezavisna i devet SNS članova saveta, a u MZ “Sonja Marinković” sedeće jedan nezavisni i šestoro članova SNS-a.

- Advertisement -
SourceLuftika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti