SNS VLADIKA SERGIJE: Vučić je Bog! Njegovo raspeće, naše je spasenje!

Obavezno pročitajte

I setih se, baš tada, kako su me optuživali jer sam iskazao javnu blagodarnost predsedniku Vučiću, kojeg bih, po njima, trebao da zaspem blatom u kojem, izgleda, i sami prebivaju. Tada sam i spoznao istinitost one naše narodne izreke da će Srbin, bratu svome, oprostiti sve osim uspeha, istakao je u autorskom tekstu, odnosno novom hvalospevu Vučiću vladika bihaćko-petrovački Sergije Karanović, a tekst je objavljen na zvaničnom sajtu SPC.

Vladika Sergije i Vučić FOTO: SPCVladika Sergije i Vučić FOTO: SPC

Sergije Karanović (svetovno ime Zoran) jedan je od episkopa SPC koji je najodaniji predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Više puta u javnosti vladika se obraćao poput prosečnog SNS glasača ili nekog od dežurnih naprednjačkih branitelja koje svakodnevno viđamo po medijima. Sve bi to bilo u redu da se pomenuti bavi nekim drugim poslom, ali on bi trebalo da predstavlja Crkvu i narod, a ne da svoj položaj koristi u promotivne shvrhe SNS.

- Advertisement -

– Dok god razapinju Aleksandra Vučića, znam da nam je dobro krenulo, da nam ide, da smo tu gde jesmo. Kad ućute, znaću da nije kako treba, da nestajemo i da nas neće biti. Vučićevo raspeće je naše vaskrsenje.

U novom PR tekstu, odnosno saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu SPC vladika ne štedi reči da je u pitanju njegov voljeni predsednik, ali niti kada su u pitanju protivnici njegove svetosti Aleksandra Vučića.

– Našu stvarnost sumornom čine pojedinci, partije i mediji koji su ismejavali novoustanovljeni praznik Srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kojima snažno vraćanje ćirilice u javni prostor i nije bitna stvar, a ti isti kritičari svega i svih ne vide koliko je važno da Srbija i Srpska, zajedničkim snagama, podignu memorijalni spomen-kompleks u Donjoj Gradini, kojim će, napokon, jasenovačke žrtve dobiti pijetet kakav odavno zaslužuju – ističe Sergije i dodaje:

– Kada vidimo da su ti isti kritikovali „Daru iz Jasenovca“, spomenik Stefanu Nemanji, završetak hrama Svetog Save i mnoštvo drugih projekata od izuzetne nacionalne važnosti, shvatam i ne ustručavam se reći da srpski narod, zahvaljujući državničkoj viziji Aleksandra Vučića, doživljava svoju veliku obnovu na koju smo čekali bar osam decenija.

Zaboravio je vladika ili zažmurio na činjenicu da su ti isti projekti od nacionalnog značaja obeleženi raznim mahinacijama i otimanjem novca od građana Srbije.

– S druge strane, drugosrbijanska političko-medijska elita, svesna snažnog iskoraka Srbije, ne oprašta što je Srbiji i Srbima bolje, jer dezerteri nikada nisu opraštali pobede ratnicima. Zato su, čak i mene, medijski satanizovali, samo zato što sam govorio istinu i što nisam hteo da prećutim sve ono dobro koje nam je učinio i čini predsednik Vučić – naglašava vladika.

Opet je zaboravio vladika Sergije da je dezerter upravo Vučić koji je dobio državni stan dok su njegovi vršnjaci i mnogo mlađi od njega preživljavali pakao na Košarama. 

U nastavku hvalospeva Sergije navodi sve naprednjačke floskule: najjča vojska u regionu, Vučić brine o Srbiji, ne treba biti opozicija Srbiji…

Da Vučić ne brine samo o Srbima, kako vladika tvrdi, govori u prilog i činjenica da je pomenuti dobio 59 miliona dinara od države za pomoć njegovoj eparhiji. Sudeći koliko je zahvalan svom voljenom predsedniku, ta pomoć je verovatno najmanje otišla onima kojima je najpotrebnija – narodu eparhije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu