-0.7 C
Belgrade
utorak, 7 decembra, 2021

SNS VIRUS ZARAZIO ADVOKATSKU KOMORU: Korupcija, ucene i kapilarni glasovi!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Advokat Vladimir Gajić izjavio je danas da su izbori u Advokatskoj komori Beograda pokazali da je „virus naprednjačkog režima“ inficirao i advokaturu koja bi trebalo da bude oaza nezavisnosti.

Momčilo Bulatović; FOTO: PrintscreenMomčilo Bulatović; FOTO: Printscreen

Gajić je kazao da se unazad nekoliko godina u advokatskoj komori glasa uz pomoć kapilarnih glasova, po istom sistemu kao i u državi.

- Advertisement -

– Uticaj režima je direktan i neskriven. Neki od visokopozicioniranih predstavnika režima vršili su kampanju i pritisak u pravcu u kojem treba da se glasa. Tabloidi su bili tu da predstave Zdenka Tomanovića kao kandidatata opozicije. Potpuno je nevažno ko ste i kakav renome imate u advokaturi. Kvaliteti koji bi trebalo da budu odlučujući nemaju gotov nikakav uticaj – ocenio je advokat.

Dodao je da je Tomanović bio najbolji kandidat za tu poziciju, ali da nije izabran za predsednika komore zbog pritisaka od strane vlasti.

– Tomanović je jedna ostvarena ličnost u svakom pogledu, nezavisan intelektualac, advokat koji drži do ugleda profesije, ali nažalost, okarakterisan je kao „neprijatelj vlasti“ i „opozicija“. I svi Tomanovićevi kandidati za potpredsednika i Upravni odbor su izgubili, uprkos tome što se nesporno radi o značajnim advokatima Srbije i Beograda, kao što su Sead Spahović, Slobodan Ružić, Novak Lukić, Rade Terzić, Slobodan Kremenjak… Njih su pobedili advokati koji su obezbedili kapilarne glasove i za koje je jasno da neće raditi ništa na temu ozbiljnijeg učešća i uloge advokature u javnom životu – istakao je Gajić.

Po njegovim rečima, posle izbora u Advokatskoj komori Beograda vlast može da bude zadovoljna, jer „advokatura neće praviti nikakve probleme“.

Gajić je rekao da bi Tomanović sigurno pobedio da se „konkurenti nisu setili da istaknu i trećeg kandidata koji je igrao ulogu advokatskog talibana na ulicama i pred Vrhovnim kasacionim sudom Čedu Kokanovića“.Zdenko Tomanović, FOTO: Printscreen/YouTubeZdenko Tomanović, FOTO: Printscreen/YouTube

– Kokanović je direktno omogućio poraz Tomanovića – ocenio je Gajić.

Naveo je da je simbolika izbora u komori u dve slike

– Prva je poraz advokata Radeta Terzića od advokatice Biljane Kajganić za disciplinskog tužioca, a druga je, što sada na primer ‘gospodin Legija’ ima bar deset svojih fanova medju članovima Upravnog odbora komore – istakao je Vladimir Gajić.

Advokat Momčilo Bulatović izabran je u subotu za novog predsednika Advokatske komore Beograda.

Bulatović je dobio 577 glasova, Zdenko Tomanović 495 glasova, a Čedomir Kokanović 333 glasa. Na glasanju je bilo 70 nevažećih glasačkih listića.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti