SNS UNIŠTAVA SRBIJU: Vlast namerava da ugasi škole u malim mestima!

Obavezno pročitajte

Usvojene izmename i dopune Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, predviđaju mogućnost da se vaspitno-obrazovni rad od petog do osmog razreda može organizovati i u kombinovanom odeljenju. To znači da će u školama sa malim brojem učenika, u istom odeljenju sedeti učenici iz čak četiri različite generacije.

– Potpuno je nejasno kako će nastavnici uopšte moći da drže nastavu u kombinovanim odeljenjima. Da li iko može da zamisli situaciju u kojoj nastavnik na istom času predaje gradivo svim učenicima od petog do osmog razreda? Ti razredi imaju različite programe, nastavne predmete, pa čak i različit fond časova istih nastavnih predmeta. Ovakvom nastavom učenicima u manjim sredinama će biti uskraćeno kvalitetno obrazovanje. Shodno tome, bojim se da je krajnji cilj ovakve izmene Zakona – gašenje većine takozvanih  područnih škola (isturenih odeljenja matičnih škola) – mišljenje je Milana Jevtića.

– Većina tih škola su upravo one koje je u davna vremena otvarao nepismeni knez Miloš Obrenović a sada bi da ih gasi i zatvara ova „napredna“ vlast. Sela koja već izumiru, bez škola – sigurno biti izbrisana sa karte Republike Srbije. Tada će i strani investitori, poput Rio Tinta, lakše doći do zemlje, jer gde nema škola i obrazovanja – nema ni života – zaključio je Jevtić.

1 COMMENT

  1. Hitler je u Jugoslaviji u Vaskršnjem naletu prvo bombardovao Narodnu biblioteku u Beogradu uz obrazlozenje: uništiti narodu jezik, pismo, kulturu, obrazovanje i prosvetu i uništen je narod.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: