8 C
Belgrade
ponedeljak, 18 oktobra, 2021

SNS UBIJA SRBIJU: Narod sa leve obale Dunava nema rendgen, ni privatno!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Stanovnici leve obale Dunava iz naselja Borča, Ovča, Krnjača, Padinska skela i ostale pritoke žale se na društvenim mrežama da nigde nemaju rendgen aparat, samim tim ni da snime pluća, što je često pogotovo sada u toku epidemije korona virusa, a da stvar bude još teža, nemaju čak ni privatnu opciju. Kažu da su očekivali da će ovaj aparat biti u novootvorenom Domu zdravlja u Borči, međutim, ni tamo još ne postoji.

Aleksandar Stojanović, direktor Doma zdravlja „Palilula“ koji pokriva sva ova naselja kaže za Telegraf.rs da stanovnici svih ovih naselja mogu da urade rendgen u Domu zdravlja u Knez Danilovoj ulici, kao i da će ga novoizgrađeni Dom zdravlja u Borči dobiti za oko dve nedelje.

– Imaju gde da urade, kako nema? Ima u Knez Danilovoj. Mi vodimo računa o njima, imaju potpuno isti tretman kao i svi ostali, a oni 10 godina izmišljaju. Ali, moraju doći u Knez Danilovu. I, ne mogu da im se snime pluća dok ih ne pregleda lekar, dok ne ustanovi da li za tim ima potrebe i u kakvom su stanju – kaže dr Stojanović za Telegraf.rs.

- Advertisement -

Objašnjava da se u novoizgrađenom Domu zdravlja u Borči trenutno uređuju prostorije za rendgen aparat.Okupljeni prilikom otvaranja Doma zdravlja u Borči FOTO: SSPOkupljeni prilikom otvaranja Doma zdravlja u Borči FOTO: SSP

– Novi Dom zdravlja u Borči nema rendgen. Trenutno radimo rendgen prostorije pošto izvođač nije uradio. U toku su radovi koji će biti gotovi za dve nedelje, pa će biti ubačen i rendgen aparat. Nije do mene, nego je zbog tehničkih uslova. Ali, građani mogu da dođu u Knez Danilovu – kazao je dr Stojanović.

- Advertisement -
SourceTelegraf
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti