18.2 C
Belgrade
petak, 27 maja, 2022

SNS U RASULU RIK potvrdila krađu na izborima juna 2020.

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nekadašnji odbornik Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, Marko Jakšić, dobio je pismenu potvrdu od RIK da je na poslednjim parlamentarnim izborima u junu 2020. godine, nepoznata osoba glasala umesto njega, čime je ova institucija potvrdila krađu.

– Slučajno otvorim nepoželjnu poštu i najzad me sačeka odgovor RIK-a (na zahtev koji sam uputio nekoliko puta). I imam šta da vidim. Najzad imamo konkretan dokaz njihove krađe i drskosti. Da glasaju za nekog ko sigurno bojkotuje. I dovoljan za krivičnu prijavu protiv članova BO – napisao je Jakšić na Tviteru i dodao:

– Drskost lopova iz SNS/Srpske, osim toga što su krali do tih granica da je na mom biračkom mestu od 662 upisana birača „glasalo“ 592 (toliko nije ni na referendumu 2006) i svega 514 glasova za SNS išla je na izborima 21.06.2020. do te granice da čak glasaju i za mene?!? Osilili se – konstatovao je.

- Advertisement -

Jakšićev slučaj prokomentarisala je i potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić:

– Ovo je do sada najjači dokaz krađe glasova na izborima! I to iz ruku RIK-a. Crno na belo da je neko drugi glasao umesto „vas“, kao što je umesto Marka.

Tepićeva je postavila i nekoliko pitanja: Koliko ih je još bilo? Koliko su glasova ovako ukrali? Ko je naveo te ljude na krivično delo? Ko bi da dobije po prstima?
Opozicija prenela evroposlanicima zašto su izbori u Srbiji lažni„Ako su lažirali broj umrlih, šta su tek radili na izborima?“NDMBGD: Izbori namešteni, Beograd jasno rekao ‘Ne!’ diktaturi

- Advertisement -

Podsetimo, parlamentarne izbore u junu prošle godine, koje je bojkotovao deo opozicije, obeležile su brojne nepravilnosti. Šef posmatračke misije CRTA, Raša Nedeljkov, naveo je da su posmatrači te misije zabeležili nepravilnosti na osam do deset odsto biračkih mesta što je kako je rekao, duplo više nego na izborima 2016. i 2017. godine.

– Nepravilnosti su u najvećoj meri bile usmerene na podizanje izlaznosti i bez njih, ona bi manja za oko pet procentnih poena, odnosno iznosila bi oko 44-45 odsto – rekao je Nedeljkov, dodavši da je to bio „najlošiji izborni proces“ kog je posmatračka misija CRTA do tada analizirala.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti