30.8 C
Belgrade
ponedeljak, 26 jula, 2021

KUVA SE U SNS: Sukob starih i novih radikala, Vučič ne zna gde udara

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Svestan da mu vlast polako ali sigurno izmiče, i inače nervozni Vučić, povlači pogrešne poteze. Po pravilu u afektu i zavisno od trenutnog mentalnog stanja koje ide od euforije da je novi Tito, pa do napada panike jer zna šta su sve radili i da se to ne može sakriti.

Na kadrovskom planu je potpuni raspad sistema. Vučić više ceni i više vremena provodi sa novim radikalima – Sinišom Malim, Brnabićkom, Vesićem i ekipom koja se barem nešto bolje razume u sprovođenje željenih tendera, sklanjanje papira i pakovanje najunosnijih projekata.

Sa druge strane su stari radikali koje Vučić intimno prezire jer ga podsećaju na njegovu ružnu prošlost. Njih smatra primitivnima i stidi ih se, ali procenjuje da su mu lojalniji i da ga neće napustiti. Tu su Jorgovanka Tabaković, Maja Gojković i u Skupštini Srbije izolovana ekipa – Martinović, Arsić, Bečić…

- Advertisement -

Tu je i treća ekipa, takozvana udarna brigada gde su tata, bata, kumovi, Cane i medijske udarne pesnice koje u sred bela dana objašnjavaju građanima da je mrak i obrnuto…

Iznad, ispod i pored svih ovih ekipa su gospodar severnog Kosova Zvonko Veselinović, Nikola Petrović i razne Kokeze, navijači i najrazličitije ekstremističke grupe…

I na kraju, tu su još Stefanović dr Nebojša i Bata bez dr Gašić – oni su ni na nebu ni na zemlji, ali su tu sa svojim relativno autonomnim strukturama i ogromnim resursima. Kompletna ova podela je uslovna, promenljiva, sa ukrštanjima koja zavise pre svega od konkretnog pojedinačnog biznisa, ali i od promena, inače izrazito nestabilnog raspoloženja velikog vođe.

- Advertisement -

Posebno je zanimljivo pozicioniranje ovih ekipa u Vučićevim medijima koji svi do jednog gebelsovski podržavaju njega lično, ali se različito postavljaju prema ovim ekipama u zavisnosti od toga ko ih direktno kontroliše i finansira ili ih je u međuvremenu kupio… Tu je stara garda TV Pink, Happy i Informer sa poznatim nosiocima, ali i novi medijski trio istog vlasnika sa malim varijacijama: Večerenje novosti – Alo – Srpski telegraf, pa Kurirova posebna grupacija. Odnedavno se tu gura i Objektiv koji je priča za sebe, kao i gomila internet portala u rukama raličitih naprednjačkih moćnika poput Srbijadanas i sličnih.

U tom sveopštem ratu ovih ekipa za biznis dominaciju i naklonost Vučića koja se zadobija besramnim udvorištvom i napadima na opoziciju i Dragana Đilasa posebno, mnogi se ne snalaze…

Najvežiji primer je Igor Bečič koji je do ulaska u radikale pa posle SNS, ceo život radio kao kondukter, a sada je pribavio ne samo titulu magistra nego i mnogo kapitala… Čovek se danima isticao besramnim napadima na Dragana Đilasa, psovkama na TV Pink i taman kad je pomislio da je zadovoljio najviše standarde ulizištva prema Vučiču, usledio je hladan tuš. Kontra ekipa mu je u Kuriru pokazala da ništa nije baš tako jednostavno kao što izgleda. Iz očigledno policijskih i obaveštajnih izvora, Kurir je izneo podatke kako je bivši kondukter došao do stana u Novom Sadu od 114m2 plaćenog 220.000 evra. A scenario se graniči sa naučnom fantastikom ili romanima Agate Kristi.

Stan je prvo kupila privatna firma Bečićevog brata Danila, pa ga je preprodala Bečićevoj ćerki Bojani i na kraju su do doživotnog plodouživanja došli kondukter Igor i supruga mu Danijela. Da li ste nekada čuli za ovakvu kombinaciju? Ovo je samo jedan od primera kako se džemper para, u toku je pravi rat između bahatih, neobrazovanih i prebogatih starih i novih radikala.

Kako se bliži Vučićev kraj, ovi sukobi biće sve žešći i zanimljiviji, jedni druge će sve češće nameštati. Analitičari procenjuju da će red za zaštićene svedoke biti od Kalemegdana do Slavije što će nekom novom, nezavisnom tužilaštvu drastično olakšati posao.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti