SNS PUKAO U JOŠ JEDNOM MESTU: Narod slavi, nazire se kraj Vučićevoj diktaturi, dosta je bilo ludila!

Obavezno pročitajte

SNS nastavila je da gubi jednu po jednu mesnu zajednicu na izborima širom Srbije. Nakon što su ih ovog meseca do nogu potukli kandidati građana na izborima u Novom Sadu, naprednjaci su u opštini Malo Crniće ostali kratkih rukava.

I još im se vrti u glavi jer su osvojili NULA mesta u mesnoj zajednici Boževac. Pobedili su ih obični građani koji osvojili osam od osam mesta u novom Savetu mesne zajednice na izborima održanim 27. juna.

Malo po malo, topi se mit o nepobedivosti Vučićeve pogojene armije, dobro hranjene na državnim jaslama.

Negde SNS mašinerija i dalje nesmetano obavlja posao – pritisci, ucene, zastrašivanja, džipovi… Tako su 20. juna u Valjevu kandidati SNS na izborima za 13 saveta osvojili svih 83 mandata.

Ali tamo gde su graani uspeli da se organizuju, naprednjaci su prošli kao bosi po trnju.

Tako su na izbore za mesne zajednice u Novom Sadu potrošili milione, angažovali hiljade aktivista i desetine hiljada članova, u pomoć su stigli džipovi i Andrej Vučić, glavom i bradom u košulji na pruge. Na kraju, izgubili su u svakom urbanom kvartu u kojoj je postojala kakva-takva inicijativa građana.

Nezavisni kandidati osvojili su većinu mandata na Limanima, mestu gde SNS planira svoj veliki projekat – “Novi Sad na vodi”.

U Raški je veliku pobedu izvojevala Dragica Nikolić, studentkinja ETF-a zaposlena kao softverski inženjer. Zbog nje su dva puta poništeni izbori u MZ Gradac, ali je glasovima i treći put izvojevala pobedu i osvojila jedno od ukupno 5 odborničkih mesta. Nikolić je osvojila je 71 glas i jedina je kandidatkinja opozicije koja će biti u rukovodstvu jedne mesne zajednice.

U 19 mesnih zajednica u Raški izabrano je ukupno 123 članova saveta, 122 su iz SNS i jedno mesto je osvojila Dragica Nikolić.

Prethodno je SNS, uprkos pritiscima, doživela težak poraz na izborima za članove Saveta MZ u četiri mesta od ukupno deset u opštini Sečanj, među kojima su Boka i Sutjeska gde su sva mesta zauzeli kandidati opozicije.

U Boki je pobedu opozicije predvodio Nebojša Oberknežev. I u Sutjesci je pobeda ubedljiva, svih 11 mesta za članove Saveta mesne zajednice osvojili su kandidati grupe građana, predvođeni dosadašnjim predsednikom Mesne zajednice Draganom Žeželjom. Njemu su građani i ovaj put dali najviše glasova.

Kako se navodi u izbornom materijalu, opozicija je ubedljivu pobedu odnela uz duplo više glasova od svakog kandidata sa liste SNS. Učestvovalo je 23 kandidata, koji su se borili za 11 mesta u Savetu MZ.

Pet kandidata građana je odmah nakon izbora prešlo u SSP Dragana Đilasa, i pokazali su nam kako će izgledati politička scena u Srbiji nakon pada Vučićevog kartela. Jedino što imaju sreću da su nasuprot njih naprednjaci koji srljaju iz greške u grešku.

Odlučili su naprednjaci da se revanširaju pobednicima putem organa unutrašnjeg reda kojim rukovodi ministar Aleksandar Vulin. Svega 3 nedelje nakon pobede na izborima u Sečnju uhapšeni su novopečeni „đilasovci“ iz Sečnja – Dragan Marić, Vuk Samardžić, Novak Milošević, Dimitrije Milošević i Dušan Milošević.

I sve to jer policija istražuje ko je na seoskoj slavi razvio transparent na kome je pisalo “Vučiću lopove” i skandirao “Vučiću pederu”.

Izgleda da nas čeka vrelo leto i još vrelija jesen, jer se Aleksandar Vučić sprema za izbore na kojima će pokušati da osvoji drugi predsednički mandat. Već je pokrenuo opštu mobilizaciju tako što je najavio da će zbog toga pomeriti i parlamentarne izbore, dve godine pre nego što im bude vreme.

SourceLuftika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rani radovi “Čede podmornice”

Propali advokat Čeda Stojković zvani "Čeda podmornica" u svojoj bližoj ali i daljoj okolini poznat je kao teški alkoholičar,...

Još priča na sličnu temu