SNS PONIZIO SPS: Sva manje mesta, evo šta se dešava!

Obavezno pročitajte

SPS i SNS borba za funkcije

Naprednjaci ponižavaju SPS Ivice Dačića iz dana u dan formiranjem lokalnih vlasti, pogotovu onih na beogradskim opštinama. Socijalistima su, naime, na gotovo svim opštinama drastično srezane funkcije, tako da im je dato uglavnom po jedno mesto u veću, maksimum mesto zamenika sekretara pride, pa je sasvim realno zaključiti da se Dačiću na ovaj način stavlja do znanja čemu može da se nada u novoj vladi.

Jučerašnje glasanje za predsednika opštine Vračar i članove opštinskog veća, potvrdilo je ovo pravilo.

Tako je SPS sada dobio jedno mesto u veću i funkciju zamenika sekretara Skupštine, dok su u prošlom sazivu imali četiri pozicije: zamenika predsednika opštine, pomoćnika predsednika opštine, jednog člana veća i zamenika sekretara Skupštine.

Opština za opštinom…

Slična situacija je i na opštini Stari grad, Čukarici, Voždovcu…

Na Čukarici je SPS do izbora imao mesta predsednika Skupštine koje je sada izgubio, a od dva člana veća sada su dobili jednog.
Na Voždovcu su takođe ostali bez svih bitnih funkcija, tako da u ovoj opštini mesta predsednika i zamenika i Skupštine i opštine drže samo naprednjaci, socijalisti su potpuno skrajnuti, a imali su funkciju zamenika predsednika skupštine. I u ostalim opštinama socijalisti su dobili jedno, eventualno dva mesta, a u nekim opštinama je čak Aleksandar Šapić dobio više od Dačića.

sps,

Ovaj trend nije za preterano čuđenje jer SNS realno niko nije potreban da bi formirali vlast, svuda imaju većinu, pa su očigledno i ova mesta koja su socijalisti dobili samo dobra volja vladajuće stranke da ispoštuje koalicione partnere. Shodno broju odbornika, podeljene su i funkcije…

Signal za republički nivo

Politički analitičar Boban Stojanović kaže da je problem za SPS to što se ovaj sistem lako može preneti na republički nivo.

“Ovo je sasvim realno očekivati. U većini slučajeva socijalisti nisu uopšte ni potrebni za lokalne vlasti, pa je to samo milostinja za njih. Sve što dobiju i u vladi, ako uopšte i dobiju, biće Vučićeva milostinja. Više od dva ili tri ministarska mesta je teško očekivati. Potpuno su nepotrebni za formiranje vlade koj aće suštinski biti jednopartijska, tako da će to biti poklon za SPS. Ništa se više nije moglo očekivati ni za lokalne samouprave”, kaže Stojanović za Nova.rs..

Sličnog je mišljenja i Vladimir Pejić iz agencije Faktor plus.

” Sigurno je da raspored u opštinskoj vlasti jeste odraz snage na izborima i u koalicionim odnosima. Sigurno je situacija u opštinama indikator onoga što se može očekivati u vladi, taman toliko da li će SPS uopšte i učestvovati u njoj i u kojoj meri”, navodi Pejić.

Tončev: O tome prvo na Glavnom odboru

Situacija iz Beograda kao da se preslikava i na unutrašnjost, gde socijalisti dobijaju znatno manje funkcija nego lane.

Na pitanje da prokomentariše sve što se ovih dana dešava prilikom izbora lokalnih vlasti i dodeljivanja funkcija u Beogradu, ali i širom Srbije, predsednik opštine Surdulica i potpredsednik SPS Novica Tončev za Nova. rs je rekao:
“Neću da pričam za medije ništa oko toga, pre nego što na Glavnom odboru ili Predsedništvu stranke budem rekao šta mislim o situaciji u regionu za koji sam zadužen i za opštinu Surdulica”, poručio je Tončev.

SourceNova RS

1 COMMENT

  1. Dacicu narod ti je otvarao oci i tebi i Dodiku ali vi neumete osluskivati narod. Iskoristio vas, saslusao slabe tacke pa vas oduvao! Izgleda da ste nesposobni od kad ste usli u savez sa olosima. Trazice da dodju drugi na vasim mestima imaju para koliko hoce sve je pod koncesijama, dugovima … tako uzvraca onima koji ga ne slusaju jeste li videli kako se napada jedna dama Zaharova?! Kupio sam ovo, ono, prostakluk itd. sta li tek radi vama jer ste se prodali za malo novca. Dovesce siptare na vasim mestima ako vam je i vama i nama sto smo verovali u vas, doduse Dodik se bori ali ti Dacicu si ponizan … Siptari vladaju u okruzenju sada je na redu Srbija a to si ti Dacicu uradio onog trenutka kada nisi hteo da slusas Milosevica i Rusiju.

Ostavite komentar

Najnovije objave

MILICA ZAVETNICA: Čopor se uživeo u ulogu vukova pa zavija ovde

Narodna poslanica Milica Đurđević Stamenkovski optužila je predsednika Skupštine Vladimira Orlića za incident u skupštinskoj sali, kada je došlo...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: