SNS POČEO KAMPANJU: Vučić u Borči potpisao podršku izbornoj listi, odjekuju baklje i ‘Aco Srbine!’

Obavezno pročitajte

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) i aktuelni šef države Aleksandar Vučić počeo je sa čelnicima naprednjaka kampanju i prikupljanje potpisa podrške za izbornu listu „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ za izbore 3. aprila.

„Obećavam da ćemo nastaviti da se trudimo i zajedno sa vama menjamo i čuvamo našu Srbiju“, rekao je Vučić, nakon što je dao potpis podrške izbornoj listi Srpske napredne stranke za republičke i gradske izbore.

Vučić je podršku listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ potpisao u kancelariji Opštinskog odbora SNS Palilula u beogradskom naselju Borča.

- Advertisement -

Vučić je, posle potpisivanja ukaza o raspuštanju parlamenta i raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, otišao u Zemun gde ga je, kako navodi portal Večernji novosti“, „dočekala reka ljudi“, pozdravljajući ga aplauzom i mašući zastavama.

„Predsednik je bio vidno raspoložen i svakome je učtivo pružio ruku. Njega je tamo dočekao veliki broj ljudi, između ostalog i Krajišnici u tradicionalnim nošnjama. Uz gromoglasni aplauz i baklje građani su vikali ‘Aco Srbine!'“, pišu „Novosti“.

Na Vračaru su izbornu listu potpisali poverenica SNS za Grad Beograd i premijerka Ana Brnabić, kao i nosilac liste SNS Danica Grujičić.

Listu su potpisali i Nataša Tasić Knežević, Lazar Ristovski, Konstantin Kostjukov, Marko Kešelj i Stojan Radenović, ministar Tomislav Momirović, guvernerka Jorgovanka Tabakovića, dok će kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić listu, kako se navodi, potpisati u Novom Beogradu.

Naprednjaci večeras, osim u beogradskim opštinama, potpisuju izbornu listu i u Temerinu, Trsteniku, Kruševcu, Kučevu, javljaju dopsinici „Novosti“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je raspustio aktuelni saziv Skupštine Srbije i raspisao vanredne parlamentarne izbore za 3. april, a prethodno je lokalne izbore za Grad Beograd i još 12 lokalnih uprava, raspisao i predsednik Skupštine Ivica Dačić.

U skladu sa zakonskim rokom o isteku mandata aktuelnom šefu države, raspisivanje predsedničkih izbora očekuje se početkom marta, što će učiniti predsednik parlamenta u tehničkom mandatu Ivica Dačić.

SourceTanjug

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu