SNS otima stanovnicima Šida Galeriju slika Save Šumanovića

0
210

U nizu skandala koji poslednjih meseci potresaju Šid, a u vezi pokušaja „otimanja“ osnivačkih prava nad Galerijom slika „Sava Šumanović“ Šid, od strane Ministrarstva kulture uz potpuno nejasan stav lokalne samouprave po tom pitanju, naprednjačka vlast u Šidu je rešila da ode korak dalje i zada još jedan niski udarac građanima Šida – kaže se u saopštenju za javnost OO SSP Šid.

– Na sednici Skupštine opštine Šid razrešena je dosadašnja direktorka Galerije Vesna Burojević (dipl. istoričar umetnosti), a izabrana je nova direktorka Jovana Lakić (prof. razredne nastave). Sve bi to moglo da prođe „ispod žita“ da prethodno nije bio sproveden Javni konkurs za izbor direktora koji je podrazumevao da kandidat između ostalog mora da ima najmanje 5 godina radnog iskustva u kulturi.

SNS otimačina

U izveštaju Upravnog odbora Galerije koji je dostavljen odbornicima SO Šid u materijalu za zasedanje, navedeno je da je nova direktorka Galerije kao dokaz da poseduje radno iskustvo u kulturi dostavila čak dve potvrde, iako se pouzdano zna nikada nije radila u ustanovi kulture, već da je od 2008. godine zaposlena u Opštinskoj upravi Šid na nekoliko izvršilačkih mesta, od kojih ni jedno nije imalo dodirnih tačaka sa kulturom.
„Vučiću, obećanja u Šidu čekaju godinu i po“ (VIDEO)Bulatović u Šidu: Policija se stavila u službu SNS! (VIDEO)

Pitamo naprednjačku vlast u Šidu: 1. Na osnovu čega je Opštinska uprava Šid izdala potvrdu o radnom iskustvu u kulturi kada ni sama nije ustanova kulture, a ni imenovana Jovana Lakić nikada nije radila na radnom mestu u OU koje podrazumeva bavljenje kulturnim aktivnostima. 2. Na osnovu čega je Kulturno obrazovni centar Šid izdao potvrdu o radnom iskustvu u kulturi kada imenovana nikada nije radila niti bila angažovana u toj ustanovi? SSP je uputila zahtev nadležnima koji su učestvovali u odlučivanju za pristup informaciji od javnog značaja, tražeći uvid u dokaze i upozoravamo da će odgovarati svi koji su falsifikovali dokumentaciju i obmanuli odbornike SO Šid, kao i građane Šida – navodi se u saopštenju OO SSP Šid.

Ostavite komentar