38.8 C
Belgrade
nedelja, 1 avgusta, 2021

SNS NASTAVLJA ZATIRANJE SRBIJE: Skoro 70 radnika ostalo bez posla, neka crknu od gladi!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nakon odluke da se rasparča Javno komunalno preduzeće „Hammeum“, koje je žila kucavica Prokuplja i jedan deo da privatnicima, lokalna SNS vlast odlučila je da ugasi, odnosno likvidira i Sportski centar Prokuplje u okviru kojeg su sportska hala, gradski bazen i odmaralište na Belom Kamenu. Ukupno je 67 radnika u ovoj ustanovi.

Predlog za to krenuo je od Upravnog odbora, koji je nedavno izabrao tri nova člana, Gradsko veće grada Prokuplja se saglasilo i čeka se skupštinska sednica da odbornici daju konačnu reč. Sportski centar prema planu trebalo bi da bude likvidiran. Na ovu odluku reagovao je Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Prokuplju.

Ilustrarcija

- Advertisement -

– Gradska vlast je zvanično objavila poraz svoje politike, pokazujući svu bahatost i nemar za građane Prokuplja koja traje poslednjih deset godina. Od ustanove koja je 2012. godine ostvarila 34 miliona dinara sada prihoduju svega tri miliona dinara. U toku jedne od najvećih ekonomskih kriza, u kojoj je, kao što predsednik kaže, borba za svako radno mesto, gradska vlast je spremna da ostavi bez posla 67 radnika, kako su naveli zbog nepostojanja uslova za obavljanje delatnosti, odnosno da se delatnost obavlja na racionalniji i ekonomičniji način.

Pitamo gradsku SNS vlast da li su mislili na ekonomičnost kada su postavljali svoj stranački kadar kao rukovodioce koji su godinama sistematski urušavali ustanovu proneverama, donošenjem loših odluka koje su kao posledicu imale ogromnu finansijsku štetu za budžet grada – kažu u GrO SSP Prokuplje.

sns,

U SSP Prokuplje pitaju čelnike Prokuplja da li su mislili na ekonomičnost kada su u toj istoj ustanovi zapošljavali fiktivno svoj stranački kadar, koji je svakog meseca primao platu, a da dan na radnom mestu nije proveo? Da li gradska vlast misli da će gašenjem zataškati sve svoje malverzacije u Sportskom centru, a nakon toga oformiti novu ustanovu za zapošljavanje stranačkog kadra?

- Advertisement -

– Stranka slobode i pravde apeluje na Skupštinu grada Prokuplja da povuče tačku o likvidaciji Sportskog centra sa dnevnog reda sednice, i da izađe sa rešenjem kojim neće stradati nedužni zaposleni, a gradskoj vlasti poručuje da će svaki pojedinac odgovarati za sve pronevere, loše odluke i mahinacije u tom istom Sportskom centru – zaključuju u ovom odboru.

Da treba da se povuče odluka, misli i Nezavisni sindikat Sportskog centra Prokuplje. Predsednik sindikata Vanja Stojanović kaže da ima sve dokaze kako je naprednjačka vlast gurala ovu ustanovu u propast i da su oni predlagali sistematizaciju, ali da nije bilo sluha za to.

– Sve te podatke pretvorićemo u krivične prijave protiv nadležnih. Ono što nije uspelo Živanu radikalu (sadašnji v. d. direktora) 2010. godine koji je želeo da srupi da srùši spomenik Zoranu Đinđiću, koji se nalazi ispred Sportske hale, uspelo je Živanu naprednjaku da sruši ceo Sportski centar po naređenju Frigo mehaničara, doktora Mengelea, Zlatana Pudlice i Mališe iz Devče – kaže predsednik Nezavisnog sindikata Sportskog centra Prokuplje Vanja Stojanović.

Od zaposlenih smo čuli da su bili na pregovorima sa gradskom vlašću, da im se obećava ostanak, dobra otpremnina, uveravaju ih da zapravo ostaju na poslu?!

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović za Direktno.rs je potvrdio da će preduzeće biti likvidirano

– Sportski centar Prokuplje već duže vreme posluje neekonomično, a to se pre svega ogleda u činjenici da ova ustanova ima ozbiljne viškove radnika što se, nažalost, ne manifestuje boljom i efikasnijom uslugom, već samo preglomaznim platnim fondom. Svi oni građani koji su u poslednje vreme posetili sportsku halu, njene svlačionice i toalete, odmaralište na Belom kamenu ili gradski bazen znaju o čemu govorimo. Sa 67 radnika koji su na teret gradskog budžeta, grad zauzvrat ne dobija ništa.

Prljave i nesređene toalete, razvaljene svlačionice, urušene objekte…. i stalne pritužbe građana koji se pitaju za šta se toliki novac izdvaja. Postupak likvidacije je odabran kao mera koja je predložena od strane stručnog konsultanta, firme koja se bavi eksternom revizijom, a čiji smo elaborat naručili i dobili početkom ove godine – naveo je gradonačelnik Prokuplja, da bi zatim zaključio:

– Što se tiče imovine Sportskog centra, ona će biti vraćena gradskoj upravi kao jedinom vlasniku. Ista će kasnije, kroz različite oblike spoljnih usluga biti održavana za nekoliko puta manji novac građana Prokuplja, ali sigurno mnogo efikasnije nego danas. Istovremeno, građani Prokuplja dobiće nekoliko puta jeftiniju i efikasniju uslugu, a radnici Sportskog centra, pored ozbiljnih otpremnina, ponudu da rade u privatnom sektoru kod poslodavaca sa kojima je Grad Prokuplje išavši u susret ovim predlozima već napravio sporazum o saradnji u cilju njihovog zapošljavanja.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti