26.8 C
Belgrade
sreda, 16 juna, 2021

SNS NAPREDOVANJE: Kuma fotografa pretvorili u milijardera!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Privrednik Dejan Janković Bagdala iz Leskovca, koji je venčani kum gradonačelnika Gorana Cvetanovića, od 2011. godine do danas, prema pisanju portala Rešetka.rs, povezuje se čak sa osam firmi, a prethodno je bio fotograf. Sve firme vrte se oko članova njegove najuže porodice, a Jankovićima od kako je kum gradonačelnik – odlično ide.

– Samo u poslednjih godinu i po dana, u ruke firmi članova njegove porodice došla je naplata parkiranja, imovina nekadašnjeg industrijskog giganta i 17.000 kvadrata prostora „Lemind proletera“, a izdate su mu i dozvole za zidanje nekoliko stambenih zgrada – prenosi Rešetka.rs.Goran Cvetanović FOTO: PrintscreenGoran Cvetanović kum FOTO: Printscreen

Preko grada Leskovca, u poslednje tri godine, dobija i četiri tendera u vrednosti od skoro pola miliona evra, a jedan od njih je bio i izgradnja obilaznice oko groblja u Leskovcu. Uz to, njegova sada već bivša supruga Danijela, piše u tekstu, godinama je bila lična sekretarica gradonačelnika Cvetanovića.

- Advertisement -

Tajna njegovog uspeha nije on, već su to članovi njegove najuže porodice, a sve je skromno krenulo 1990. godine kada je supruga podigla kredit kako bi otvorili fotografsku radnju Bagdala – preduzeće za fotografsku delatnost Bagdala DOO Leskovac koja se vodila na Jankovićevog oca. Ona je ugašena 2010. godine, kada prestaje njegova fotografska karijera i kako to biva, uz pomoć tašte kupuje štampariju „Napredak“.

Kako navodi portal, koji je do detalja opisao „Razvojni put leskovačkog Bagdale“ u međuvremenu se razvodi, ženi Marijom i venčava ih Cvetanović, a firme samo niču i menjaju se.Goran Cvetanović i Dejan Janković Bagdala FOTO: Rešetka.rsGoran Cvetanović i Dejan Janković Bagdala FOTO: Rešetka.rs

– Prvo Bagdalino poslovanje koje se u medijima direktno povezuje sa gradonačelnikom Cvetanovićem jeste unosan posao naplate parkiranja kada je firma „Parking i garaže d.o.o Leskovac“, koja je osnovana 20. januara 2020. godine a u vlasništvu Jankovićeve ćerke Ane Janković, kupila „Metroparking jug d.o.o.“za 100.000 evra. Gradski većnici su podržali odluku da ovo preduzeće u narednih 13 godina obavlja komunalne delatnosti održavanja javnih prostora za parkiranje i stacionarni saobraćaj na teritoriji grada. Zakonski zastupnik i direktor preduzeća je Nina Simonović, ćerka Dejana Jankovića Bagdale i kumče gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića – iznosi podatak Rešetka.rs.

- Advertisement -

Sedište firme se nalazi na adresi Svetozara Markovića 60, a izdvojeno mesto je Tome Kostića 1 gde su i sedišta Bagdalinih preduzeća „Bagdala Profesionala“ i „Bagdale Investa“ sa adresom Tome Kostića 2.

Od ukupno osam preduzeća, trenutno su aktivna četiri.

U tekstu se na kraju zaključuje da dolaskom Srpske napredne stranke i Gorana Cvetanovića na vlast u Leskovcu, Bagdala se pojavljuje sa nekoliko  ljudi kao finansijer stranke i „dobrotvor“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti