7.7 C
Belgrade
subota, 24 septembra, 2022

SNS KARTEL: Vučić i Vesić danima kidišu na NIS zbog hale PINKI!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pre nekoliko dana, režimski tabloidi pod kontrolom Vučića i Vesića (najviše ih finansira Grad Beograd iz budžeta), napali su direktora NIS optužujući Rusa za mobing, otkaze… Narod je u komentarima na društvenim mrežama odmah pogodio da se iza toga kriju neke pare, a danas je Goran Vesić razjasnio svojom izjavom.

Zamenik gradonačelnika zahteva od kompanije NIS da, uz pronalaženje pravnog modaliteta, zemunska hala „Pinki“ bude vraćena u nadležnost Beograda (njemu).

Vesić je danas na svom Fejsbuku objavio da je prošle nedelje uputio pismo generalnom direktoru NIS-a Kirilu Tjurdenjevu, u ime Grada Beograda, i zatražio da ta kompanija ustupi svoje većinske akcije u zemunskoj sportskoj hali “Pinki” Beogradu.

- Advertisement -

On je u pismu podsetio da je “Pinki” jedina velika sportska dvorana na teritoriji opštine Zemun i kao takva ima veliku ulogu za razvoj sporta u tom delu grada.

“Budući da “Pinki“ danas posluje kao Akcionarsko društvo Kulturno – sportski centar “Pinki – Zemun“ i da je kompanija NIS a.d. kao najveći akcionar držala 48 odsto vlasničkog udela, ovim putem Vam se obraćam sa željom i namerom da “Pinki“ uz pronalaženje pravnog modaliteta bude vraćen u nadležnost Grada Beograda”, naveo je Vesić u pismu.

Dodao je i da bi se vraćanjem hale u vlasništvo Beograda stvorili uslovi da grad rekonstruiše objekat (po tajnim cenama kao i sve ostalo, od para građana Srbije).

- Advertisement -

Vesić podseća i da je “Pinki” otvoren 21. oktobra 1974. godine povodom obeležavanja 30. godišnjice oslobođenja Zemuna, pod imenom Dom sportova, omladine i pionira „Pinki“.

Hala je bila u vlasništvu Grada Beograda do pre 21 godinu, kada je opštinska vlast, sredinom 2000. godine, donela odluku da transformiše Dom Pinki u Javno preuzeće Pinki-Zemun, koje od tada posluje kao akcionarsko društvo KSC Pinki – Zemun, a većinski paket akcija (48 odsto) prodat NIS-u.

Kada je ruska kompanija Gaspromnjeft kupila NIS postala je i većinski akcionar u hali Pinki, dodao je Vesić.

Inače, jedini posao Aleksandra Vučića (ako ne računamo to što je rekao da je kratko radio u nekoj gvožđari u Londonu) bila je funkcina direktora hale „Pinki“ za koju je primao odličnu platu iz budžeta.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

  1. Rusi i jesu moberi i lopurde, ali gora je ona nekažnjena korumpirana bagra koja im je to dozvolila. Ruski ološ iz Gaspromnjeta je oterao 10.000 starih radnika i pokrao umetničku imovinu . Novi radnici su bili iznajmljeni od drugih firmi gde su dobijali 3 puta manju platu nego što su imali bivši stalno zaposleni radnici. Treba raskinuti štetan ugovor u vezi NIS-a jer je vrednost NIS-a bila 7 MILIJARDI EVRA, a prodat je za 400 miliona.

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: