SNS KARTEL U PROBLEMU: Novi sukob 2 visoka funkcionera!

Obavezno pročitajte

Sukobi Mirovićeve i Vučevićeve frakcije unutar SNS-a dodatno su narušili ionako okrnjenu autonomiju Novosadskog univerziteta. Skandalozna sednica Senata Univerziteta u Novom Sadu poslednji je poziv studentima i profesorima na otpor protiv zloupotrebe Univerziteta radi pozicioniranja pojedinih frakcija unutar SNS kartela – navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde Novi Sad.Novosadski univerzitet; FOTO: PrintscreenNovosadski univerzitet; FOTO: Printscreen

– Nezabeležena situacija na sednici Senata Univerziteta u Novom Sadu u četvrtak 08.04.2021. godine nastala je usled nasilog pokušaja pokrajinskog sekretara dr Zorana Miloševića, inače bliskog pokrajinskoj struji SNS-a Igora Mirovića da skloni kandidata za izbor rektora prof. dr Dejana Madića koji je inače blizak naprednjačkoj struji gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića.

Da postoje ozbiljni sukobi frakcija i klanova unutar stranke u Novom Sadu i Vojvodini odavno je postalo vidljivo svima, posebno samim članovima partije. 

- Advertisement -

Ne mešajući se u ionako komplikovana unutarstranačka pitanja SNS-a i ne pokušavajući razumeti kadrovske kombinatorike pomenute stranke, zahtevamo jedino da napokon prestane sa apsolutnom politizacijom Univerziteta do te mere da se više ne radi “samo” o SNS kontroli nad Univerzitetom, nego se preko leđa studenata i profesora pokazuju mišići jedne od frakcija SNS-a suprotstavljenom taboru unutar samog SNS-a.
KUVA SE U: Sukob starih i novih radikala, i još ponekih

Sukobi između struja vladajuće stranke, kao i način na koji je pokušano nameštanje podobnih osoba na javne funkcije, ne smeju da se dešavaju u okviru institucija, naročito visokoobrazovanih gde je imperativ opstanak autonomije Novosadskog univerziteta. Ovim skandaloznim događajem izuzetno je poljuljan renome Univerziteta u Novom Sadu kao što je poljuljan renome svih institucija gde Srpska napredna stranka nameće svoje politikantsko-finansijske interese.

Svojim potezima, velika propaganda laži vodi Novosadski univerzitet u posrnuće koje će imati nesagledive posledice po studente i sav naučni kadar – stoji u saopštenju SSP Novi Sad.

1 COMMENT

  1. Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje Zoran Milošević je zaposlio ćerku, koja je diplomirala na privatnom fakultetu na državnu VPŠ u NS (toliki je nekapcitet da je završila i privatnu srednju školu), namestio svaki konkurs za naučni projekat, suvlasnik visoke škole u BIH, platio ljubavnici Neli doktorske.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu