3.3 C
Belgrade
četvrtak, 27 januara, 2022

SNS ILI NAROD: Kreće velika pobuna, blokiranje Srbije na 3 sata, POSLEDNJI ČIN!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Novi ekološki protest za povlačenje Rio Tinta iz Srbije i ukidanje projekta Jadar održaće se 3. januara u 13 sati, i to na tri lokacije – u Jadru, Preljini i Požegi, gde će biti blokiran auto-put, piše Nova.rs. Kako se navodi, blokada će trajati tri sata.

Da podsetimo, Savez ekoloških organizacija iz cele Srbije (SEOS) najavio je ove proteste za 3. januar, nakon što je predsednik Aleksandar Vučić podvukao da projekat Jadar neće biti ukinut. Iz SEOS-a navode da je iz izjave Vučića jasno da projekat neće biti ukinut, te da će ponovo ostati bez dogovora.

– Siti smo laži i igara, zato idemo ponovo na blokadu od 3.1.2022. u 13h. Prvo ćemo blokirati puteve na tri sata, a posle i duže i šire, sve dok predsednik ne povuče Uredbu i ne skloni Rio Tinto iz Jadra i Srbije – navodi se iz SEOS-a i dodaje:

- Advertisement -

– Nama nema nazad, a ni svima vama, jer Srbija je jedino što nam je ostalo. Mi nismo političari, već običan narod koji ne želi rudnike litijuma u svojoj blizini. Stanite uz nas da budemo narod dostojan svojih predaka. Do pobede – zaključili su iz ove organizacije.

Napomenimo i to, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da projekat Jadar neće biti povučen iako su to tražili „pojedini opozicioni političari“. Prilikom posete Kliničko-bolničkom centru u Novom Pazaru Vučić je kazao da su protiv projekta Jadar političari koji su taj projekat i doveli u Srbiju.

– Taj projekat stoji i nigde se pomerati neće. Oni su ga doveli, a mi smo uradili sve što je narod tražio i to je to – kazao je on.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

  1. Nisu njima toliki problem blokade, trebamo krenuti u generalni strajk, prekid rada svih privatnika i da prestanemo ici u bilo kakvu kupovinu sem hleb i mleko i to peske. Nema trosenja gorica, cigarete smanjiti na minimum, kupovati samo najosnovnije to ce ih udariti gde najvise boli.

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: