SMIRNOV ŠOKIRAO SVET: “Žene koje žive u vanbračnoj zajednici su prostitutke“

Obavezno pročitajte

Sveštenik u Rusiji privukao je veliku pažnju javnosti pošto je javno izjednačio neudate žene koje žive u vanbračnoj zajednici sa partnerom i prostitutke.

Arhiepiskop Smirnov je nastavio da brani tezu kako u Rusiji ima miliona više udatih žena nego udatih muškaraca.

  • Kako je to moguće? Pa, vrlo je prosto – muškarci čije žene kažu da su u civilnoj zajednici ne smatraju da su to njihove supruge, već je to trenutno zadovoljstvo. Jer, da ih tretiraju kao supruge, bilo bi teže da se zvanično zabeleži brak – kaže Smirnov.
- Advertisement -

Komentar arhiepiskopa izazvao je burne reakcije u javnosti. Predsednica Unije žena Ekatarina Lahova kazala je da je Smirnova izjava „glupa, ružna i pogrešna“ i istakla da pažnja ne bi trebalo da bude usmerena ka braku, već prema stvaranju porodice.

Čak su i neki članovi Ruske pravoslavne crkve takođe „na nož“ dočekali tvrdnje arhiepiskopa. Episkop Sava izjavio je da je izjava Smirnova „uvredljiva“ i „neprihvatljiva“, a portparol crkve Vladimir Legojda istakao je da su reči arhiepiskopa „neuspešno provociranje (trolovanje)“

Sourceinformer

Ostavite komentar

Najnovije objave

PANIKA NA PODGORIČKOM AERODROMU.

Danas se na podgoričkom aerodromu odigrala scena koja može parirati gotovo svim holivudskim akcionim hit filmovima. Naime, pilot poljske...

Još priča na sličnu temu