Smenjena uprava Osnovne škole „Vladislav Ribnikar”

Obavezno pročitajte

Školski odbor Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ je smenjen. Postavljen je privremeni organ upravljanja koji čini pet članova, a do sada je održao jednu sednicu. Na toj prvoj sednici mere koje je posle vanrednog nadzora naložila republička prosvetna inspekcija s reči su počele da prelaze u dela, piše Politika.

Vanredni nadzor inspekcija je započela 22. maja, a već 29. maja prosvetni vrh je saopštio da je taj nadzor završen i da je predloženo da se direktorka škole Snežana Knežević, koja „Ribnikarom“ rukovodi od 2005. godine razreši dužnosti, kao i školski odbor koji upravlja školom.

- Advertisement -

Prema tome trebalo je da se imenuje privremeni organ upravljanja, što je i urađeno, ali i da se postavi vršilac dužnosti direktora osmoletke, što još nije urađeno. Inspekcijskim zapisnikom dodatno je naloženo da se sprovede disciplinski postupak protiv pedagoga, psihologa i sekretara škole, što podrazumeva da oni budu suspendovani do okončanja tog postupka.

FOTO: ATA ImagesFOTO: ATA Images

– Petog ili šestog juna formiran je privremeni organ upravljanja od pet članova. Već je održao jednu sednicu, na kojoj je postupano po merama republičke prosvetne inspekcije. Pokrenut je disciplinski postupak prema stručnim saradnicima i sekretaru škole i okončan je. Što se tiče razrešenja direktorke dužnosti razgovarali smo i sa njom i sa roditeljima učenika i zajedno došli do stava da je važno da se završi cela procedura završnog ispita. Uslovi za njeno razrešenje su se stekli. U skladu sa zakonom ministar prosvete može da donese rešenje o razrešenju direktora dužnosti godinu dana od kada se za steknu uslovi za razrešenje – razjasnio je za Politiku Milan Pašić, pomoćnik ministra prosvete zadužen za osnovno obrazovanje.

Budući da je disciplinski postupak, kako je rekao, okončan, pitali smo šta je tim postupkom utvrđeno.

– Te informacije nisam dobio zvanično, već usmeno, tako da je najbolje da podnesete zahtev za pristup informacijama od javnog značaja – odgovorio je Pašić, juče u Vladi Republike Srbije.

Na to je vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević podsetio da postoji radna grupa vlade koja se konkretno bavi Osnovnom školom „Vladislav Ribnikar“, da tom grupom rukovodi predsednica vlade, a Pašić je u toj grupi predstavnik Ministarstva prosvete.

– O svemu što bude doneto kao zaključak radne grupe bićete blagovremeno obavešteni. Nemojte imati dilemu, učinićemo sve što je u najboljem interesu učenika – naglasio je Milićević.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu