SMENA SELEKTORA: Tumbaković više nije selektor ‚‚Orlova“! Sve je spremno za Milojevića!

Obavezno pročitajte

Ljubiša Tumbaković više nije selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Zvanično, FSS i Tumbaković su dogovorili uslove oko raskida ugovora.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije izglasao je u ponedeljak na sednici nepoverenje Ljubiši Tumbakoviću koji više nije selektor Orlova.

Iako su Tumbakoviću uručili otkaz, u FSS mu nisu našli zamenu pa će klupa fudbalske reprezentacije do daljnjeg biti upražnjena.

U FSS smatraju da za to imaju dovoljno vremena jer je prvo sledeće okupljanje reprezentacije u martu naredne godine.

Tumbaković je na klupi Srbije bio godinu i po dana, a njegovog naslednika čeka posao u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Više je kandidata pominjano kada je u pitanju njegov naslednik, a ko će preuzeti odgovornost i povesti Orlove u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru ostaje da se vidi.

Ljubiša Tumbaković na klupi Orlova zamenio je Mladena Krstajića koji je započeo kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo na kome Srbije neće biti. Krstajić je vodio Orlove u remiju sa Portigalijom, ubedljivom porazu od Ukrajine i pobedi protiv Litvanije nakon koje je smenjen.

Pod Tumbakovićevim vođstvom Srbija je igrala, kroz Ligu nacija izboren, baraž za Evropsko prvenstvo. Odigrala jedan od najboljih mečeva u poslednjih desetak godina protiv Norveške, ali potpuno podbacila na svim planovima u odlučujućem duelu protiv Škotske.

Izboren je opstanak u Diviziji B Lige nacija, ali to nije bilo dovoljno da se Tumbakoviću da više vremena za rad sa prvim državnim timom.

Uz predsednika, Slavišu Kokezu, članovi Izvršnog odbora FSS koji su odlučivali o sudbini selektora su i: Dragan Simović, Novica Tončev, Milan Karadžić, Nenad Bjeković, Miloš Miljanić, Marjan Rnić, Marko Pantelić, Branko Stojaković, Dragan Ilić, Janoš Žemberi, Dragomir Lazović, Dušan Mrakić, Saša Bajčetić i Bojan Pavićević.

SourceSportklub

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rani radovi “Čede podmornice”

Propali advokat Čeda Stojković zvani "Čeda podmornica" u svojoj bližoj ali i daljoj okolini poznat je kao teški alkoholičar,...

Još priča na sličnu temu