SLUČAJ „BELIVUK“ KAO RIJALITI: Vulin bi na poligraf pred kamerama!

Obavezno pročitajte

Policija je uradila što je do nje u vezi kriminalne grupe oko Veljka Belivuka. A sada postoji talas organizovanog napora da se zločini te bande realtivizuju i iskoriste kao sredstvo političke borbe i ucene“, rekao je Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova.

Vulin je u Skupštini Srbije, gde je odgovarao na poslanička pitanja, rekao da je policija uhapsila više od 30 pripadnika Belivukove grupe koju je nazvao „najsurovijom u Evropi“.

– Kako se istraga odvija, dobijate nove informacije i još neki će biti uhapšeni. Očekujem da će Tužilaštvo za organizovani kriminal u zakonskom roku izaći sa optužnicom protiv ove bande i da će najbolji način poslati poruku šta je logičan kraj svakog ko se bavi kriminalom a posebno onog ko ubija ljude – rekao je Vulin.

- Advertisement -

Ocenio je da se u medijskim strukturama u Srbiji, „uz podršku nekih političkih struktura“, pokušava izvršiti relativizacija zločina te kriminalne grupe.

– Sve se radi po unapred poznatom receptu. Najpre se sa kriminalcima dogovore šta treba da kažu, zatim kad dobiju informaciju koga treba da napadnu oni prenesu to što su im rekli i to onda nekim čudom dospe u neke medije, tu mislim na KRIK, na Njuzmaks Adriju a sad i na NIN, i to se onda prenosi kao apsolutna istina – rekao je Vulin.

Dodao je da će biti „najsrećniji“ ako pred kamerama bude mogao da na pitanja o navodnim vezama sa Belivukovim klanom, odgovara na poligrafu.

– To se odnosi na sva pitanja, da li sam ikad video kuću u kojoj su klali, da li sam imao bilo kakvu verbalnu ili neverbalnu komunikaciju sa tim zlikovcima a voleo bih i da se oni pojave na poligrafu – kazao je Vulin.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu