SLOŽILI SE, SVI ZAJEDNO: „Kon opasan po naciju“

Obavezno pročitajte

Kon prešao sve mere

Udruženje „Ujedinjeni protiv kovida“ ocenilo je da je priznanje dr Predraga Kona, da je on radeći za Krizni štab donosio odluke na osnovu netačnih informacija, dokaz je da Krizni štab nije dobro vodio državu kroz pandemiju i istaklo da su epidemiolozi kao što je doktor Kon, koji su donosili odluke na osnovu netačnih informacija opasnost po naciju.

- Advertisement -

“Epidemiolog koji donosi odluke na osnovu netačnih informacija ne predstavlja nista drugo do opasnost po naciju. Dr Kon je otišao i korak dalje. Naime, postao je čuven tokom ove pandemije u svetskim
okvirima iako je usred borbe sa ovim virusom otišao na ranije planirani godišnji odmor, a usudio se da za krivce označi sopstvene kolege (iste one kolege koji, za razliku od njega nisu otišli ni na kakav odmor i koji su, suprotno njemu, sve vreme epidemije bili izloženi velikom profesionalnom riziku da se zaraze i obole)” navode u saopštenju lekari okupljeni u udruženju “Ujedinjeni protiv kovida”.

KON,
Predrag Kon Foto:Zoran Mrđa/FoNet

Dodaju da se Kon “usudio da odgovornost prebaci i na informacioni sistem” i to “isti onaj informacioni sistem koji nam je ispred najviših zvaničnika Republike Srbije svojevremeno hvaljen kao najbolji”.

“Doktor Kon je očigledno zaboravio svoje, kao i izjave kolega tokom trajanja ove epidemije. Podsetićemo, od Kriznog štaba smo slušali da čak i ako dođe do drugog talasa, on neće moći da bude jak kao što je bio prvi, da najveći broj obolelih nema nikakve simptome, ili da virus nije takvog intenziteta, te je oslabila mogućnost da izazove teške forme bolesti. Posledice smo svi, nažalost, mogli da vidimo: veoma veliki broj obolelih, te visoka stopa smrtnosti” naglašavaju “Ujedinjeni protiv kovida”.

Podsećaju da “ovakve posledice nisu bile iznenađujuće, s obzirom da su građani u svom postupanju samo slušali ono što su mogli da čuju od Kriznog štaba”.

“Sve ovo dokazuje još jednom da su potpisnici otvorenog pisma Ujedinjeni protiv kovida bili apsolutno u pravu kada su zahtevali odgovornost članova Kriznog staba, sa posebnim akcentom na problem sa zvanično objavljenim informacijama o broju zaraženih i preminulih. Cilj Ujedinjenih protiv kovida, kada govorimo o Kriznom štabu, isključivo je zaštita života i zdravlja naših građana. U tom smislu, Ujedinjeni protiv kovida niti mogu, niti smeju da
prećutkuju ovakve izjave nadležnih, posebno ne doktora koji sada sopstvenu odgovornost  pokušava da prebaci na drugoga” poručuju.

Foto: Ilustracij Shutterstock

Dodaju da u borbi imaju dva cilja, od kojih je prvi da “naredni period epidemije dočekamo što spremniji, a u interesu svih građana”.

Iz tog razloga Ujedinjeni protiv kovida će, kako navode, u “najkraćem vremenskom roku, kao što je i najavljeno na sastanku koji je održan u Ministarstvu zdravlja, dostaviti predloge koji su vezani za Krizni štab, posebno predloge vezane za aktuelnu epidemiološku situaciju”.

Drugi cilj ovog udruženja je da se ispitaju sve okolnosti dosadašnjeg rada Kriznog štaba.

“Odgovarajuća radna grupa Ujedninjenih protiv kovida već je otpočela sa radom na skretanju pažnje na činjenice koje, po našem dubokom uverenju, moraju dovesti do odgovornosti pojedinih članova Kriznog štaba” dodaje se u saopštenju.

SourceNova RS

5 COMMENTS

  1. Poštovanje za dr Kona što je hrabro konačno izneo istinu. Treba ga podržati, tako će i ostali da progovore.

  2. Pa ako je donosio odluke na osnovu pogresnih informacija nije odgovornost na njemu jer nije njegovo da provjerava te informacije, valjda je neko strucan bio zaduzen za to da mu se dostave valjane informacije. Malo, samo malo mozga da se upotrijebi dovoljno je da covjek shvati koliko je ovaj clanak tendeciozan. Pojednostavnicu, trener izostavio najboljeg igraca jer je doktor rekao da je igrac povrijedjen i nesposoban za igru i sad je odgovornost na treneru jer su igrac i doktor lagali. Ma dajte molim vas.

  3. Vidi ti hrabro udruženje „Ujedinjeni protiv covida“, a sad i protiv Kona! Lično, ja Kona i Tiodorovića ne poštujem od 2010.,jer su i onda lagali za DS i tadašnju vladu, ali i za svoju korist. Sada lažu isto tako, samo mi je potpuno nejasna tvrdnja udruženja da je ogroman broj mrtvih! Kada uporedimo smrtnost od gripa 2017.,18,19.,ona je i dalje veća od smrtnosti od covida 2020.,čak i ako bude od covida sada bude i 3 puta veća! Koga vi onda, tako ujedinjeni lažete???

  4. О дотичном К… нећу остављати коментар, апсолутно не заслужује. Сетите се и његове улоге у свињском грипу 2009 кад се извукао некажњен.
    Апелујем на све лекаре и у овом удружењу ( а поготову на оне који се нису још прикључили њему),
    Будите пре свега часни морални људи а и часни морални лекари и професионалци , мислите СВОЈОМ главом,у заборавите на друге своје ситне личне интересе , коверте које добар део вас добија од фармакомафије ( немојте само рећи да то није истина), станите бар сада сви на једну страну и извуците јавно на површину сав тај лекарски отпад и шљам као попут овог К… Будите бар сада , кад су у питању и ваша деца и ваши родитељи и ваши рођаци, пријатељи , кад смо сви ми у питању и наш опстанак, будите СРБИ и СРПКИЊЕ, будите лекари са образом и струком без мрље на белом мантилу!! Да вас се ваша деца и покољења не стиде!

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu