SLOVENAČKI GLAVNI EPIDEMIOLOG ISTUPIO: Napustio tim, ne slaže se sa ograničenjima!

Obavezno pročitajte

Slovenija je u nedelju registrovala 480 novih slučajeva korona virusa, prema podacima koje su saopštili iz Ministarstva zdravlja, prenela je agencija STA.

Još 52 pacijenta je preminulo, pa je sada ukupan broj pacijenata koji su izgubili život sa ovom bolešću 1.796.

Najnoviji podaci o 480 zaraženih dolaze posle 1.751 testiranih ljudi, što znači da je ostao procenat pozitivnih – 27,41.

Broj hospitalizovanih ljudi se nije povećao – na bolničkom lečenju je 1.301 pacijent, a 44 osobe su proglašene zdravim, dok je broj pacijenata na odeljenju intenzivne nege 196.

Slovenija dosad ima potvrđenih više od 86.000 slučajeva korona virusa.

Glavni epidemiolog napustio savetnički tim

Glavni slovenački epidemiolog Mario Fafangel napustio je radnu grupu Ministarstva zdravlja koja savetuje vladu o merama za borbu protiv Kovid-19, saopštio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje (NIJZ).

Šef NIJZ-ovog Centra za zarazne bolesti Fafangel obavestio je ministra zdravlja Tomaža Gantara o svojoj odluci i objasnio svoje razloge, ali ne namerava da ih javno iznese, preneo je STA.

Fafagel je nedavno rekao političkom nedeljniku „Mladina“ da nije saglasan sa nekim ograničenjima koja je nametnula slovenačka vlada, ali je naglasio da su u celini potrebna striktna ograničenja da bi se suzbila epidemija.

SourceBlic

Ostavite komentar

Najnovije objave

Stvarni motivi Nikitinove i Stojkovićeve “borbe za Ukrajinu”

Višemesečno kontaminiranje srpske javnosti velikim pričama kvazilidera “ruske opozicije” Pjotra Nikitina (agent FSB) i promašenog advokatskog slučaja Čedomira Stojkovića...

Još priča na sličnu temu