27.8 C
Belgrade
nedelja, 26 juna, 2022

SLOBODARSKI POKRET UPOZORAVA: Predajom elektroprivrede Vučić kupuje stranu podršku

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Zaduživanjem Srbije američki lobistički krugovi će dobiti veliku proviziju kako bi mogli da kod administracije Vučića i njegovu ekupu predstave kao pouzdane partnere za budućnost“, izjavio je danas Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta.

„Pre nepunih godinu dana sam javnost Srbije otvorenim pismom obavestio kako Vučić i njegova organizovana kriminalna grupa spremaju predaju dela tržišta električne energije i novo veliko zaduživanje zemlje i da će se tim novcem biti plaćeno lobiranje direktno kod predsednika SAD, Džozefa Bajdena“, podsetio je Parović u pisanoj izjavi.

- Advertisement -

On je rekao da je poznato kako je nova administracija u SAD „vrlo blagonaklona ka tzv. ‘zelenoj energiji’ i da u tom smislu pogotovo forsiraju solarnu energiju.

„Čak je nedavno Bajden potpisao ukaz o uvođenju vanredne situacije kako bi SAD mogao da radikalnije pređe na izgradnju solarnih elektrana uz oslobađanje svih dažbina za uvoz solarnih panela iz Kambodže, Vijetnama, Malezije i Tajlanda (važno je naglasiti da tu nema Kine!)“, naveo je Parović.

„Znajući sve ovo Vučić i ekipa su u avgustu prošle godine potpisali u ime države Srbije ugovor sa američkom firmom UGT Renewables. Glavne odrednice ugovora su vezane za izgradnju solarnih elektrana kapaciteta jednog gigavata što je investicija od preko milijardu evra. Takođe, nedavno je Vučić obavio razgovore sa američkom šeficom Eksport-Import banke, Ritom Džo Luis o velikom zajmu koji Srbija treba da uzme za izgradnju solarnih elektrana. I konačno, veoma je važno i to što su ljudi iz neposrednog predsednikovog okruženja već otvorili svoje firme za izgradnju solarnih elektrana i više je nego jasno da će upravo oni biti glavni partneri u tom poslu, kao i u potencijalnoj privatizaciji elektroprivrede“, izjavio je on

- Advertisement -

Parović je rekao da će zato „zaduživanjem Srbije američki lobistički krugovi će dobiti veliku proviziju kako bi mogli da kod administracije Vučića i njegovu ekupu predstave kao pouzdane partnere za budućnost. Kao zalog dogovora na kraju će biti predat i čitav elektroenergetski sistem koji je kičma državnosti bez koga se ne može voditi bilo kakva suverena politika u budućnosti“.

„Ukoliko se ne pobunimo dobićemo cenu struje puta tri u odnosu na aktuelnu situaciju i minimum još deset godina ove kriminalizovane vlasti jer je otprilike toliko potrebno da se ovaj započeti proces završi“, zaključio je Parović u saopštenju.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti