SLOBODA: Kakvi vode Ministarstvo odbrane dobro je da čitava država nije odletela u vazduh!

Obavezno pročitajte

Na dostavljene zahteve Srpskog pokreta Dveri za ozbiljno i hitno utvrđivanje odgovornosti svih u lancu nadležnosti u vezi sa nizom eksplozija i požara u kompaniji „Sloboda AD Čačak” dobili smo nebulozan odgovor državnog sekretara Ministarstva odbrane Branka Živanovića da mi Čačani „nemamo pravo da govorimo o Slobodi”. Na niz veoma konstruktivnih predloga kako da se ovaj problem reši i izbegnu dalji akcidenti u ovoj kompaniji dobili smo još smešniji odgovor da ne želimo dobro Vojsci Srbije još „iz doba vlasti Obradovića”!

Šta misliti o državnom sekretaru i njegovim sposobnostima kada je spreman da izgovori takvu laž za Srpski pokret Dveri koji ne samo da nikada nije bio na vlasti već je opšte poznat kao primer rodoljubive političke organizacije koja se prva založila za povratak redovnog služenja vojnog roka u Srbiji i uvek i svuda govori i radi isključivo u interesu naše vojske.

Razume se da državni sekretar nije toliko glup da ovo ne zna već mora po svaku cenu da skrene pažnju sa lične odgovornosti, jer se upravo on nalazi na čelu Saveta za odbrambenu industriju u vremenu u kome je sve više afera upravo u ovoj oblasti namenske industrije. Ni posle četiri godine nije razrešen slučaj niti individualizovana odgovornost zbog pogibije dva radnika u kompaniji „Milan Blagojević” u Lučanima.

Još uvek nije poznat epilog rada tužilaštva po pitanju kriminala i korupcije u kompaniji „Krušik” iz Valjeva u kojoj je privatnim trgovcima oružjem bliskim SNS prodavano naoružanje po povlašćenim cenama na direktnu štetu državne kompanije. Najnovija serija eksplozija i požara u samo dve nedelje u kompaniji „Sloboda” u Čačku pokazala je svu neozbiljnost i neodgovornost partijski dovedenih i postavljenih odbora direktora ovih kompanija, kao i njihovih nadzornih odbora koje bira direktno Ministarstvo odbrane.

Da li je moguće da se sve ovo dešava u sistemu grupacije „Odbrambene industrije Srbije” a da niko od nadležnih još uvek nije podneo ostavku niti je bilo koja formirana komisija do sada utvrdila bilo čiju ličnu odgovornost za propuste u bezbednosti na radu, kriminal i korupciju? Posle dva sata neprestanih eksplozija u toku noći 4. juna u Čačku i detonacija jačih od NATO bombardovanja „Slobode” 19. juna zbog kojih je čitav grad mogao da strada, možemo samo da zaključimo da kakvi ljudi vode Ministarstvo odbrane dobro je da čitava država još uvek nije odletela u vazduh.

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu