29.5 C
Belgrade
subota, 19 juna, 2021

SLIKA KOJA JE OBIŠLA ČITAV SVET: Ove dve koale pokazuju svetu svoju brigu i tugu (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ovo je slika koju ne možemo da ne primetimo, ovo je jedna tužna slika iz australijskih požara. Koala je prigrlila svoje mladunče u strahu za njihov život.

Ovo je slika ljubavi, brige i pažnje za opstanak.

- Advertisement -

Moramo da podsetimo da su trenutno, u Australiji požari nezapamćenih razmera. Mnoge životinjske vrste su ugrožene ovim požarima i ono što je najgore, jedan ekosistem i stanište je ugroženo. Veliki broj životinja, skoro pola milijarde je izgubilo život.

Postoji još jedna strašna stvar, a to jesu procene instituta i stručnjaka iz Australije da ovim požarima preti i izumiranje nekih vrsta.

- Advertisement -

Ono što otežava uslove spasavanja jesu neverovatno visoke, i prelaze 40 stepeni na Celzijusovoj skali. Visoke temperature otežavaju spasavanje životinja i gašenje požara jer je sunce sve vreme.

Ova nesrećna koala, bila je u požaru i izvučena je živa sa velikim delom tela u opekotinama. Mnoge koale i druge životinje nisu imale tu sreću. Ali pogledajte samo ovu sliku, koliko ova koala tuguje za svojim staništem i koliku je traumu preživela.

Pogledajte joj samo tu patnju u očima.

Zaista velika tragedija je zatekla Australiju i svi se nadamo da će se izvući iz ove situacije i da će se na kraju sve dobro završiti. 

- Advertisement -
Sourcepetface
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti