20.8 C
Belgrade
četvrtak, 19 maja, 2022

SLEDI RADIKALIZACIJA PROTESTA: Deportujmo Rio Tinto iz Srbije u četvrtak!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nakon jučerašnjeg napada na konferenciji za štampu ispred Narodne Skupštine, kao i činjenici da nije reagovalo Skupštinsko obezbeđenje, a da se i policija sklonila, iako je konferencija uredno prijavljena, ne postoje elementarni uslovi za skupljanje narodne inicijative – navode iz Kreni-promeni.

Jučerašnji incident ispred Skupštine FOTO: ATA imagesJučerašnji incident ispred Skupštine FOTO: ATA images

– Ne želimo da ni jedan student, devojka, volonter, kao i bilo koji građanin doživi napade kojima je bila izložena studentkinja Kristina kada je trebala da govori na konferenciji za štampu. 

- Advertisement -

Vladi Republike Srbije i predsedniku Republike su predati zahtevi, ali i skoro 300.000 potpisa sa online peticije, imamo dva jasna zahteva. Prvi je ukidanje prostornog plana. Drugi je zabrana iskopavanja litijuma i bora na minimum 20 godina.

Odbijamo najavu predsednika o nekakvom moratorijumu od godinu dana. Cilj toga je da se završe izbori. Vlast mora konkretno pravno valjano rešiti ovaj problem. Imamo naredni korak koji ćemo objaviti na samom protestu.

Svim vernicima koji taj dan slave Sv. Jovana, želimo srećnu slavu i pozivamo ih da nam se nakon porodične proslove pridruže. Deportujmo Rio Tinto iz Srbije – četvrtak 20. januara u 19 h – kažu iz Kreni-promeni.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti