SKUPŠTINA SRBIJE: Nezapamćeni niz uvreda i skandala (FOTO/VIDEO)

Obavezno pročitajte

U Skupštini Srbije došlo je do poražavajućeg incidenta za takvu ustanovu. Naime sve je počelo zbog sukoba radikala i ministarke Zorane Mihajlović, a rad je nastavljen posle dve pauze i tri izrečene opomene poslanicima.

I

- Advertisement -

Prva pauza od deset minuta proglašena je kako bi se uspostavio red i mogućnost da skupština nastavi normalno funkcionisanje kada su se sukobili poslanica Srpske radikalne stranke Vjerice Radete i ministarka Zorane Mihajlović, a pošto je jedna od članica ministarstkog kabineta za vreme govora poslanika, pokazala odštampani papir na kojem piše „radikalska laž“.Radeta je tražila od predsedavajućeg Đorđa Milićevića da ih izbaci iz sale „kao što su nedavno izbačeni neki koji su nosili transparente“, posle čega je Milićević odredio pauzu od deset minuta.

Sukob je počeo kada se Radeta u toku obraćanja Zorani Mihajlović obratila žestokom retorikom „Kako vas nije sramota lopužo lopovska!“ i rekla da dok govori „ministarka beči i pravi face kao svojevremeno iza leđa premijerke Ane Brnabić“.

Radeta je dala zamerke oko gradnje novih puteva i navela za primer problem pet sela u okolini Čačka koji nemaju puteve ni pružni prelaz, a da država nije htela da uvaži njihove zahteve jer su navodno skupi, iako je tu poginulo 13 ljudi.

Ministarka Mihajlović joj nije ostala dužno, te je uzvratila da poslanici Srpske radikalne stranke „danima lažu“, da su nekulturni, i da je „sve laž što kažu već danima, mesecima i godinama“. „Lažete jer ne postoji ni jedan papir ili ponuda da je neka kineska kompanija ponudila niž cenu za Moravski koridor, dakle lažete da sam uzela 300 miliona na Moravskom koridoru, lažete da sam ja špijun, američki ili britanski, i građani to slušaju godinama“ rekla je Mihajlović.

Ona je opet ponovila da nikad nije uzela nikakav mito i da više neće odgovarati ovoj političkoj partiji i da šta god pokušali ne mogu da izbrišu ni jedan kilometar autoputa za koji je zadužena.

„Možete da me napadate, na radikalske laži neću više odgovarati. Nastavite, radili ste to i pre 20 godina, izvlačili pištolje na studente, za mene je priča sa vama završena!“, burno je reagovala Mihajlovićeva.Radeta je ponovila da ovakvu salvu uvreda ni jedan ministar nije izgovorio poslaničkoj grupi, i tražila da predsedavajući reaguje zbog transparenta „radikalska laž“.

Posle deset minuta sednica ponovo nije mogla biti nastavljena jer su predstavnici Ministarstva nastavili da drže navedeni transparent, dok je radikal Milorad Mirčić rekao da je zbog toga što je ministarka „poznata po tome da troši državne pare na lične stvari“, ta stranka „pripremila poklon“.Mirčić je tada otpakovao ženski donji veš koji je poklon za ministarku, i time zaradio opomenu predsedavajućeg Veroljuba Arsića, a još dve opomene zaradila je poslanica SRS Ružica Nikolić koja je i pored zabrane prišla ministarki i donela joj „poklon“.

Posle pauze od pet minuta, Skupština je nastavila sa radom.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu