24.6 C
Belgrade
petak, 24 septembra, 2021

SKUPŠTINA: Pojavio se Obradović, pa nastao metež: „Vučiću, izbori na jesen ili ti…” (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Saopštenje predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića, nakon održane konferencije za medije u Narodnoj skupštini Srbije.
– Ako želimo demokratiju u Srbiji i slobodne i poštene izbore oni moraju biti odloženi za jesen i njih treba da organizuje prelazna tehnička Vlada stručnjaka koju bi podržale sve političke opcije i u kojoj ne bi bio niko od lidera vlasti i opozicije, rekao je lider Dveri, a zatim i dodao:

– Kompletno ponašanje i delovanje aktuelne vlasti na čelu sa Aleksandrom Vučićem u vezi sa pandemijom nove zarazne bolesti uslovljeno je izborima. Najpre su ignorisali širenje zaraze rizikujući zdravlje stanovništva da bi raspisali izbore i skupljali stotine hiljada potpisa u zatvorenom prostoru za račun svojih izbornih listi vlasti i omiljene opozicije.

- Advertisement -

Dok vrag nije odneo šalu, uporno su javno tvrdili da je virus smešan i da neće biti odloženi izbori. Onda su ukinuli Narodnu skupštinu uredbom Vlade i protivustavno uveli vanredno stanje da bi zatvorili sve kanale komunikacije i jedini ostali na sceni da i dalje vode predizbornu kampanju, samo drugim sredstvima, zloupotrebljavajući čak i bitku za zdravlje nacije u te svrhe.

Podsetiću samo na stranačke aktiviste SNS koji idu od vrata do vrata sa rukavicama i maskama dok ih u to vreme nema u zdravstvenim ustanovama ili na Vučićevu dodelu medicinske opreme koja stoji u magacinu dok on ne stigne do bolnice da je lično preda u marketinške predizborne svrhe lične promocije. Potom, u sred vrhunca pandemije i zatvorenosti građana u četiri zida na četiri dana o Vaskrsu iznenada dolazi do potpunog preokreta, smirivanja retorike o italijanskom i španskom scenariju i o tome da neće biti mesta na grobljima, i naglog otvaranja života u Srbiji uprkos zarazi koja i dalje traje, a sve u cilju da se što pre normalizuje stanje kako bi se moglo ići na izbore pre leta po svaku cenu.

Mnogo je pitanja na koje nema odgovora: kako Narodna skupština nije mogla da zaseda pre više od mesec dana kada je postojala zabrana okupljanja za više od 100 ljudi, a može sada kada postoji zabrana okupljanja za više od dvoje ljudi?; kako ministar finansija Siniša Mali predizborni poklon svakom građaninu od 100 evra naziva već definisanim kroz rebalans budžeta kada rebalans budžeta može da usvoji samo Narodna skupština, ali ne i Vlada koja može samo da ga predloži?

- Advertisement -

Ako želimo demokratiju u Srbiji i slobodne i poštene izbore oni moraju biti odloženi za jesen i njih treba da organizuje prelazna tehnička Vlada stručnjaka koju bi podržale sve političke opcije i u kojoj ne bi bio niko od lidera vlasti i opozicije. I to ne samo iz razloga javnog zdravlja koje mora biti na prvom mestu, pa samim tim nemaju logike izbori u vreme i dalje prisutne pandemije.

Ovo je pitanje i demokratije i nelogičnosti da su zabranjena javna okupljanja, a da će biti potrebno prikupiti više stotina hiljada potpisa građana za sve one izborne liste koje nisu skupile potpise na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou. Posebno je pitanje kako će više od 30 članova biračkih odbora i glasača boraviti u malim prostorijama na biračkim mestima na dan izbora?

Ne smemo dozvoliti da vanredno stanje skrene pažnju sa još nekih važnih tema. Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova da javno objavi „radni aranžman“ sklopljen u aprilu mesecu prošle godine sa Vladom Austrije o vraćanju migranata u Srbiju koji ne mogu da dobiju azil u Austriji? Ako nemaju šta da kriju zašto ovaj dokument ne sme biti javan već godinu dana? Takođe, pošto su sva mesta za prijem migranata u Srbiji popunjena sa postojećih 9000 migranata u 20 prihvatilišta, da li Vlada namerava otvaranje novih migrantskih centara?

Važno pitanje je i sudbina Kosova i Metohije i očita predaja elektroenergetskog sektora naše države na KiM separatistima u okviru pripreme za potpisivanje sporazuma o priznanju lažne države Kosova od strane naših vlasti, koji se sve vreme priprema iza scene kao dogovor između Vučića i Tačija, i planira za leto nakon izbora u Srbiji.

Mnoge građane interesuje i da li će ova kriza biti iskorišćena kao vežba za razvoj novih oblika biotehnologije i nadzora stanovništva, pa ovde ponavljamo pitanje Novaka Đokovića da li će primanje uvozne vakcine biti uslov odnosno ucena za normalan život u budućnosti? Da li smo izgubili slobodu misli i slobodu izbora za naše telo i da li će o tome odlučivati globalističke multinacionalne korporacije i fondacije ili suverene države i nacije?

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti